Placeholder_vrouwonline

Kort, maar krachtig

Styling tips voor een korte coup.

Kort haar eng? Welnee, je moet gewoon durven. Met kort haar kun je alle kanten op. Wij laten zien hoe je jouw kapsel tot grotere hoogtes brengt. Letterlijk en figuurlijk. Daarmee laat je pas een indruk achter!

Getoupeerde kuif
Pompadours waren erg populair in de jaren ’50. De Pompadour, een getoupeerde kuif, is vernoemd naar Madame de Pompadour. Madame de Pompadour was de minnares van Lodewijk de 17e en genoot van de luxe aan het hof van Versailles. Ooit was de Pompadour het toonbeeld van elegantie. Nu wordt de kuif gebruikt voor een stoere en eigenzinnig look.

Gespot

En nu jij
Hier een paar tips hoe je jouw haar de hoogte in krijgt. Benodigheden: Föhn, stylingprocten en een kam. Dat is alles!

– Breng eerst wat versteviging aan in het haar. Gebruik een mousse die extra sterk is, zoals Andrélon Windkracht 10 mousse. Verdeel de mousse over handdoekdroog haar.
– Pak de föhn en droog je haar terwijl je voorover hangt
– Met een kam en een bus haarlak in de aanslag kun je nu beginnen aan een kuif.
– Pak bovenop een lok haar en houd deze in de lucht. Zet de kam er tegen en beweeg naar je hoofdhuid toe. Door aan de achterkant van je lok te touperen, dus de kant waar je lok weer overheen valt, gaat het er niet rommelig uitzien, maar kam je je haar smooth over het getoupeerde gedeelte.
– Nadat het haar getoupeerd is spray je een flinke hoeveelheid hairspray over de haarlok heen. Gebruik Andrélon Windkracht 10 voor een extra stevige fixatie.
– Ga losjes met je vingers door je kuif om deze in model te brengen.
– Eventueel kun je springerig haar nog wat tegen houden met Andrélon Kort & Krachtig wax.

Elegant
Vind jij dit allemaal net te heftig? Ga dan voor elegantie net als Sharon Stone.
De truck is om je haar overal een beetje te touperen. Zo komt je haar bol te staan en behoudt je veel volume.

Hieronder vind je een filmpje van Andrélon waarin je precies ziet hoe je je haar de hoogte in krijgt en houdt! Ben je er erg handig in geworden? Doe dan mee met de Andrélon Styling Award 2010 en maak kans op een professionele fotoshoot voor jou en drie vriendinnen.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Samen met Libelle