Je hoeft geen chocoholic te zijn om ervan te snoepen…Maak eens deze lekkere brownies!

Benodigdheden voor circa 25 stukjes:

  • 550 g pure chocolade (minstens 72% cacao), grof gehakt
  • 225 g boter
  • 3 eieren
  • 175-225 g fijne tafelsuiker
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • merg uit 1 vanillestokje

Stap 1 Smelt 325 g choco­lade samen met de boter in een kom boven een pan met kokend water. Laat het meng­sel iets afkoe­len. Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20×26 cm in en bekleed hem met bakpapier.

Stap 2 Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de gesmolten chocolade met boter er in delen door.

gallerybrownie

Stap 3 Spatel er het bakmeel, mespunt zout, vanillemerg en 225 g gehakte chocolade door.

Stap 4 Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en bak de browniekoek in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C in 40-45 min. nét gaar (laat hem niet te droog worden). Laat de brownie in de vorm afkoe­len en snijd ’m in stukken.

Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 40-45 min. Circa 225 kcal p.st.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.