Op een gezellige tapasavond mogen deze gehaktballetjes met munt niet ontbreken!

Voor circa 25 stuks:

  • 400 g mager (lams)gehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden munt
  • snufje nootmuskaat
  • zout, peper
  • 2 plakjes witbrood, ontkorst
  • 2 el rode wijn
  • 3 el olijfolie
  • muntblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met de ei, knoflook, peterselie, munt, nootmuskaat en wat zout en peper.
  2. Week het brood in de wijn en kneed het brood door het gehaktmengsel.
  3. Vorm van dit mengsel 25 balletjes en bak ze in olijfolie in circa 10 min. rondom bruin en gaar.
  4. Laat ze op keukenpapier uitlekken en steek ze samen met een muntblaadje aan prikkers.

Bereiden: 20 minuten