Gele paprikasoep met pistou

Voor- of hoofdgerecht voor 6 personen
– 3 sjalotten, fijngesneden
– 5 gele paprika’s, in blokjes
– 4-6 el olijfolie
– 1 takje tijm
– 1 blaadje laurier
– 1 l groentebouillon
– 2 teentjes knoflook
– 2 handenvol basilicumblaadjes
– 2 rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd
– 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Bak de sjalot en paprika circa 10 min. in 2 el olie.
  • Voeg tijm, laurier en bouillon toe en kook de soep 25-30 min. op zacht vuur.
  • Pureer de soep.
  • Wrijf voor de pistou knoflook en basilicum fijn in een vijzel.
  • Voeg tomaat en 2-4 el olie toe en wrijf alles tot een saus.
  • Roer de kaas erdoor.
  • Serveer de soep met een schepje pistou.

Bereiden: circa 45 min. Ca. 160 kcal p.p.

Meer voorgerechten   Meer hoofdgerechten

Reacties

Samen met Libelle