null Beeld

10 onverklaarbare paranormale foto’s

Uit onderzoek blijkt dat een op de zeven Nederlanders duistere krachten voelt. Bekijk hier 10 onverklaarbare paranormale foto's.

Paranormale activiteiten blijven intrigerend en brrr... spannend. Uit onderzoek blijkt dat een op de zeven Nederlanders duistere krachten voelt. Een kwart daarvan overweegt zelfs een duivelsuitdrijving.

Vanwege de DVD-release van de populaire film The Conjuring werd onderzocht of Nederlanders ook duistere krachten voelen in hun dagelijks leven. Het blijkt in ons land wel mee te vallen. Toch zeggen 157 van de 1100 ondervraagden wel eens iets duisters en onverklaarbaars te hebben ondervonden. 41 daarvan overwegen zelfs een duivelsuitdrijver in te huren om ervan af te komen.

In The Conjuring helpt een duivelsuitdrijver een gezin dat geteisterd wordt door duistere krachten. Hoewel de film gebaseerd is op waargebeurde feiten, laten Nederlanders zich niet zo snel meeslepen. Van de ondervraagden merkt 85 procent nauwelijks iets van duistere gebeurtenissen in hun omgeving.

Hieronder de meest beroemde, nooit verklaarde, paranormale foto's:

Deze foto is genomen in de bibliotheek van Combermere Abbey in 1891 en het lijkt of er een man in de stoel links zit. Familieleden identificeerde het figuur op de foto als Lord Combermere wiens begrafenis plaatsvond terwijl de foto werd genomen (kilometers verderop).

The Brown Lady is wereldwijd een van de meest beroemde foto's van een geest, genomen in 1936 in Raynham Hall in Engeland. Sommige denken dat het figuur op de foto Dorothy Townshend is, een vrouw die op die plek in 1700 overleed.

Deze foto is gemaakt in 1966 in het National Maritime Museum in Engeland. Door bezoekers van het museum zijn daarnaast al jaren allerlei vreemde onverklaarbare incidenten gemeld.

Deze foto werd gemaakt in de vroeg twintigste eeuw, na het ontwikkelen stond er ineens een losse hand op de foto.

Ook deze foto uit 1963 is bekend, en omstreden bovendien. Gemaakt in de Newby Church in North Yorkshire in Engeland, en onderzocht door experts op het gebied van fotografie die concludeerden dat het niet kan liggen aan technieken op het gebied van belichting of fotografie en kunnen de foto niet verklaren.

Een stadhuis in Engeland brandde af in 1995, terwijl het vuur oplaaide maakte een man genaamd Tony O'Rahilly foto's van het brandende gebouw. Niemand die ter plekke was kan zich een meisje herinneren en toch stond ze op één van de foto's. Sommige zeggen dat het Jane Churn is, een meisje die omkwam bij een brand in hetzelfde stadje in 1677.

De fotograaf nam een foto van zijn oma in 1997 vlak nadat zij naar een verpleeghuis was verhuisd. Op de foto stond een man achter de oma, terwijl de fotograaf zeker weet dat er in werkelijkheid niemand was geweest. De familie realiseerde zich dat het figuur wel erg leek op opa, die drie jaar ervoor was overleden.

In 2008 werd het Decebal Hotel in Roemenië verbouwd, en op een foto verscheen een dame in een wit gewaad. Al langere tijd werden er door bezoekers in het hotel geestverschijningen in lange witte jurken gemeld.

Een foto gemaakt in 1959 waarbij een transparante vrouw verscheen.

In 1996 leek het Ike Clanton grappig om verkleed als cowboy gefotografeerd te worden op de Boothill begraafplaats in Arizona. Later zagen ze pas dat er een man op de achtergrond te zien was, hij en de fotograaf konden zich geen andere personen herinneren. Dat intrigeerde Clanton zo dat hij met een vriend de foto ging nabootsen met de vriend op de plek van de man. Het was niet mogelijk om de foto na te bootsen zonder dat de benen van de vriend te zien waren.

Bron: Buzzfeed en Paranomal Haze

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden