null Beeld

10 redenen om nooit meer het platteland te verlaten

Sommige mensen worden zielsgelukkig van de stad: er is altijd reuring. Maar precies dat is wat de mensen die zo van het platteland houden, kunnen missen als kiespijn. 

Susan Dalstra

De discussie of je beter in de stad of op het platteland kan wonen is zo oud als de weg naar Rome en zal voorlopig nog niet voorbij zijn. Maar voor de dorpelingen onder ons: dit zijn de 10 redenen waarom we nooit het platteland zouden inruilen voor de stad.

LEES OOK: DE 15 TEKENEN DAT JE ECHT EEN DORPSMEISJE BENT

1. De stilte

Geen sirenes, geen bussen, geen lallende mensen: zodra je in bed kruipt, word je omarmd door een heerlijke stilte.

null Beeld

2. De sterrenhemel

In de zomer klap je de tuinstoelen uit om je uren te vergapen aan de sterren die boven een dorp toch echt een stuk zichtbaarder zijn dan boven de stad. En 's avonds laat naar huis wandelen, is een genot met zo'n prachtige sterrenhemel boven je.

null Beeld

3. De geur

Of het nou bloemen, pas gemaaid gras of de naburige boerderij is: het platteland ruikt natuurlijk en rijk - niet naar de uitlaat van brommers en bussen.

null Beeld

4. De rust

Een dagje mensen kijken in de stad is leuk, maar niets is fijner dan thuiskomen in de rust zonder je zorgen te hoeven maken over roekeloze bezorgbrommers en plotseling opduikende trams.

null Beeld

5. De gemeenschap

Grote kans dat jij iedereen kent, en iedereen jou. En zo niet, dan heb je in het buurtcafé zo nieuwe vrienden gemaakt.

null Beeld

6. Wandelen

Je stapt het huis uit en staat middenin de natuur die zich perfect leent voor een urenlange wandeling. Goed voor lichaam en geest.

null Beeld

7. De plaatselijkekroeg

Halverwege de wandeling opwarmen in de enige kroeg met een kop warme chocolademelk, een daghap en de laatste achterklap uit het dorp; daar kan geen chic restaurant tegenop.

null Beeld

8. Het vertrouwen

Niemand haalt z'n auto leeg, een bakje aardbeien koop je in een onbemande kraam aan de kant van de straat en de deur zit nooit op slot.

null Beeld

9. De dieren

Koeien, kippen, konijnen, incidenteel een verdwaald hert: je hebt het allemaal wel eens gezien vanuit de achtertuin.

null Beeld

10. De frisse lucht

Even buiten diep de schone lucht inademen en je geest is meteen helder.

null Beeld

Bron: Countryliving. Beeld: 20th Century Fox

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden