Art Rooijakkers presenteert B&B vol liefde. Beeld RTL
Art Rooijakkers presenteert B&B vol liefde.Beeld RTL

10 redenen waarom je ‘B&B vol liefde’ gezien moet hebben

Libelle's Chanan vond het helemaal niet zo heel erg dat het weer deze zomer een beetje tegenviel, want dat werd ruimschoots goedgemaakt met haar nieuwe favoriete televisieprogramma: B&B vol liefde. Ze legt uit waarom je dat gewoon móet zien.

We hadden het allemaal zo mooi bedacht, die lange zomeravonden in de tuin en vooral niet voor de televisie. Daar hadden de weergoden de afgelopen maand helaas een ander plan voor. Gelukkig was daar alles wat we ons konden wensen en meer: B&B vol liefde. De redding van deze zomer.

Een mix van Boer zoekt vrouw en Ik Vertrek: de perfecte ingrediënten voor een nieuw favoriet televisieprogramma. En dat werd het. Nog niets gezien? Dan geef ik je tien redenen (er zijn er nog meer hoor, veel meer) waarom je nu meteen moet gaan kijken:

1. Jacob

2. Jacob

3. Jac..., oké even zonder dollen.

Favoriet programma: B&B vol liefde

1. Jacob
Mijn favoriete kandidaat van de zes kandidaten. Jacob heeft een enorme villa in het Portugese Albufeira. Door de coronamaatregelen moesten zijn vier vrouwen bij hem in quarantaine en kwamen ze dus alle vier tegelijk bij hem aan. Na precies 3,5 minuut was al duidelijk dat het niets zou worden tussen Jacob en deze vrouwen. Zie het dan maar eens weken met elkaar uit te houden. Tel daarbij op dat Jacob zo zijn eigenaardigheden heeft (ik noem het demonstreren van een surfongeluk in zijn zwembad mét windsurfattributen) en de vrouwen zich ook niet altijd van hun beste kant laten zien en je kunt geen genoeg van deze mensen krijgen.

2. Slechte timing
Waar alle mannen en vrouwen bij Boer zoekt vrouw tegelijk arriveren voor de logeerweek, is dat bij B&B vol liefde (behalve dan bij Jacob) net even anders. De kandidaten en hun bezoek hebben geen idee (of doen heel goed alsof) wanneer de volgende man of vrouw arriveert (steeds ook precies tijdens het eten) en dat zorgt voor een extreme vorm van jaloezie en ongemakkelijkheid als dat dan ineens wel zo is. De tijd van onbezorgdheid is voorbij...

3. De sociale vaardigheden
Ik snap best dat een blind date ingewikkeld is, zéker een blind date van meerdere dagen of zelfs weken. Maar de manier waarop de kandidaten hun mannen en vrouwen behandelen is tenenkrommend, het doet bijna pijn zelfs. Wat zeggen ze dan ook alweer? Het mooiste vermaak is leedvermaak?

4. Agressie kwijt
O, wat is het af en toe pijnlijk en ongemakkelijk en o, wat gedragen sommige kandidaten zich onaardig, kinderachtig, bot, autoritair, compleet gestoord en chagrijnig. Om de minuut roep je “VLUCHT! Ren nu het nog kan!” naar de televisie. En dat lucht toch lekker op.

(Ik was allang weggegaan)

5. Werkpaarden
We hebben een heel romantisch beeld van het runnen van een b&b, maar in de praktijk komen er ook heel veel minder leuke klusjes bij kijken. Alle kandidaten maken handig gebruiken van de extra mankracht. De een blijft schoonmaken, de ander is bijna onderdeel van een bouwbedrijf en ook voor koken en strijken draaien ze hun hand niet om. En maar lief blijven lachen...

6. Jacob en zijn huishoudster
Ja sorry, toch nog even over Jacob. De Portugese casanova heeft namelijk al een vrouw in huis: zijn huishoudster Marianne. Een knappe Roemeense dame waar hij (tot grote ergernis van de dames) zijn ogen niet vanaf kan houden. Maar helaas, de liefde komt niet van twee kanten. De irritatie wel.

7. De casting
Ik weet niet hóe ze het hebben gedaan, maar iedereen en dan ook echt iedereen die meedoet aan dit programma is nogal eh, eigenzinnig te noemen. Hoe krijg je het voor elkaar!?

8. Dierenpraat
Er wordt veel gepraat met en tegen honden, moet je tegen kunnen.

9. Art
Art Rooijakkers blijkt een uitstekende Yvon Jaspers te zijn. Al moet het met een belletje, hij is er voor een lolletje én voor goed liefdesadvies. Daar heeft hij geen labradoodle voor nodig.

10. Te hoge verwachtingen
Meer diepgang, het uiterlijk van George Clooney, géén grote praatjes, een lekker wijf (nummer vijf), een sportvrouw, een schoonmaakgoeroe: de kandidaten lijken het maar moeilijk te vinden om hun ideaalplaatje los te laten in hun zoektocht naar de liefde. En dat weet je bij elke nieuwe kandidaat al snel, dit wordt hem weer niet. En toch hoop je elke aflevering weer dat er misschien toch een keer gekust gaat worden (ik verklap niets).

Ik zou zeggen: begin meteen met kijken, haal die achterstand van meer dan 20 afleveringen dit weekend nog in. Dan kun je volgende week met heel Nederland meegenieten van de apotheose.

Kijk jij elke avond met veel plezier naar het programma B&B vol liefde? Dan ken je alle kandidaten inmiddels al behoorlijk goed. Maar op wie lijk jij zelf eigenlijk het meest? Doe de quiz!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden