null Beeld

10 simpele en verrassende ideeën met tortilla’s

Met bloemtortilla’s en -wraps maak je de lekkerste, en verrassend originele gerechtjes. We zetten de 10 leukste tortilla-tips voor je op een rij!

1. Geitenkaaswraps

Voor 4 stuks


Meng 125 g verse geitenkaas (of roomkaas) met 2 el crème fraîche, 30 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 el fijngesneden basilicum, 1 el fijngesneden bladpeterselie en wat zout en peper. Bestrijk hiermee 4 kleine tortilla’s en beleg ze met slablaadjes, reepjes koolrabi, venkel, komkommer en fijn-ge­sneden lente-ui. Vouw de tortilla’s als een puntzakje.

Bereiden: circa 20 min.

Kcal: circa 255 p.st.

null Beeld

2. Spinazieburrito's

Voor 4 personen

Roerbak 1 kg grof-gesneden wilde spinazie in 1 el olie 3-5 min. tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt.

Laat goed uitlekken en hak de spinazie grof (of gebruik 600 g diepvriesspinazie). Voeg 100 g geraspte lichtbelegen kaas toe en wat zout en peper. Verdeel dit over 8 kleine tortilla’s en rol de tortilla’s op. Leg ze in een ovenschaal, bestrooi met 50 g geraspte lichtbelegen kaas en gratineer ze 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC.

Bereiden: circa 20 min.

Oventijd: 15-20 min.

Kcal: circa 470 p.p.

3. Tortilla’s met forelmousse

Voor 6-8 personen

Pureer 150 g gerookte forel (of gerookte zalm of gerookte makreel) met 75 g verse roomkaas en citroensap, zout, peper en fijngesneden bieslook naar smaak. Bestrijk hiermee 3-4 tortilla’s, bestrooi met tuinkers en serveer in puntjes als hapje.

Bereiden: circa 20 min.

Kcal: circa 135 p.p.

4. Tonijntortilla

Voor 2 stuks

Meng 3 el mayonaise met ¼-½ tl wasabi. Bestrijk hiermee 2 ­tortilla’s en beleg ze met

dunne plakjes rauwe tonijn (100-150 g). Besprenkel met een klein beetje limoensap en bestrooi met fijn-gesneden basilicum of tuinkers.

Bereiden: circa 15 min.

Kcal: circa 395 p.st.

5. Tortilla-clubsandwiches

Voor 4 punten

Bestrijk 3 tortilla’s dun met 2 el mayonaise en beleg er 1 met blaadjes sla en 75-100 g plakjes gerookte kip. Dek af met de 2e tortilla en beleg deze met plakjes tomaat en 60 g krokant gebakken plakjes bakbacon. Dek af met de 3e tortilla met de mayonaisekant op de vulling. Snij in 4 grote punten.

Bereiden: circa 15 min.

Kcal: circa 260 p.p.

6. Pikante tortillachips

Voor 2 personen

Meng 1-2 tl sambal oelek met 2 tl olijfolie en bestrijk hiermee een grote tortilla. Bestrooi met fijn­gehakte pinda’s en bak de tortilla in 10-20 min. krokant in een voorverwarmde oven op 180ºC. Breek de tortilla daarna in stukken.

Bereiden: circa 10 min.

Oventijd: 10-20 min.

Kcal: circa 225 p.p.

7. Tortillaburgers

Voor 4 personen

Meng 500 g rundergehakt met 2-3 el tacokruiden, 3 fijn-gesneden lente-uitjes, 3 el fijngesneden koriander en wat zout en peper. Vorm hiervan 4 hamburgers en rooster ze 8-12 min. in een grillpan (of koekenpan). Keer ze regelmatig. Vouw 4 grote tortilla’s in vieren, vul ze met wat sla, tomaat en 2 tl mayonaise en leg de hamburgers erin. Garneer met fijngesneden lente-ui.

Bereiden: circa 25 min.

Kcal: circa 505 p.p.

8. Tortillarolletjes

Voor 10-12 stuks

Bestrijk 1 grote tortilla met 40 g verse roomkaas en beleg met 100-125 g plakken gerookte zalm. Bestrooi met fijn-gesneden bieslook en rol de tortilla op. Laat de rol, in plasticfolie, 2 uur opstijven in de koelkast. Snij de rol in plakjes en zet de plakjes vast met een prikker.

Bereiden: circa 20 min.

Opstijven: 2 uur.

Kcal: circa 55 p.st.

9. Tortilla-aardappelpizza

Voor 1 pizza

Bestrijk 1 tortilla met 40 g verse roomkaas en beleg hem met circa 150 g plakjes gekookte aardappel. Bestrooi met

rozemarijnnaaldjes en zout en peper en druppel er 1 el olijfolie over. Bak de pizza 6-12 min. in een voorverwarmde oven op 220°C.

Bereiden: circa 20 min.

Oventijd: 6-12 min.

Kcal: circa 535 p.st.

10. Quesadilla met ham en kaas

Voor 4 personen

Bestrijk 8 tortilla’s dun met 4 el pesto. Beleg 4 tortilla’s met 125 g reepjes gekookte ham, 3 el kleine kappertjes en 100 g fijngesneden zwarte olijven. Bestrooi met 100-150 g geraspte belegen kaas of Cheddarkaas. Dek af met de andere 4 tortilla’s, met de pestokant op de vulling en bak de quesadilla’s 10-15 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de kaas gesmolten is. Serveer in puntjes.

Bereiden: circa 20 min.

Oventijd: 10-15 min.

Kcal: circa 540 p.p.

null Beeld

Productie en receptuur: Marlies Batelaan

Fotografie: Renée Frinking. Styling: Ingrid van Kuringen. Bereiding: Coen Beute

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden