null Beeld

11 dingen die meer betekenen voor een man dan ‘ik hou van je’

We kunnen die vier kleine woordjes niet vaak genoeg horen: ik hou van jou. Maar mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en hoewel hij het heus heel fijn vindt om je dit te horen zeggen, zit liefde voor hem vaak in net wat andere dingen. 

Susan Dalstra

Daarom: 11 dingen die voor mannen meer betekenen dan 'ik hou van je'.

 1. Je onverdeelde aandachtStarend op je telefoon een beetje 'ja, ja' hummen terwijl hij vertelt over zijn dag straalt uit dat je zijn verhaal niet belangrijk genoeg vindt. Mannen zijn meer geprogrammeerd om één ding tegelijk te doen. Laat aan hem zien dat je hoort wat hij zegt en hij je prioriteit heeft.
 2. Zijn favoriete maaltijdHet aloude adagium geldt nog steeds: liefde gaat door de maag. Hem ongevraagd zijn lievelingsmaaltijd voorschotelen, laat zien hoe goed je hem kent - en juist die kleine dingen zorgen voor een sterke band. Net als dat niets fijner thuiskomen is dan zien dat hij zijn niet te versmaden spaghetti bolognese voor je staat te koken.
 3. De jurk die hij zo mooi vindt dragenAf en toe jezelf optutten bewijst dat je er nog steeds goed uit wilt zien voor hem - hoe lang jullie ook al samen zijn. Mannen zijn visueler ingesteld dan vrouwen. Kan je niet kiezen? Ga voor iets roods. Uit onderzoek blijkt dat deze kleur als een afrodisiacum werkt voor mannen.
 4. Goed voor jezelf zorgenGenoeg ontspannen, sporten en gezond eten is niet alleen fijn voor jezelf, maar laat ook zien dat je graag een zo lang mogelijk leven met hem wilt leiden.
 5. Complimentjes uitdelenNiet alleen wij worden vrolijk van een complimentje; hij vindt ze minstens zo fijn. Vooral complimentjes die gestoeld zijn op mannelijkheid scoren goed. Dat klinkt misschien ouderwets, maar reken maar dat hij straalt van oor tot oor als je even bewonderend in z'n biceps knijpt.
 6. Hem aanmoedigen tijd voor zichzelf te nemenNet als dat jij het soms nodig hebt om op de bank te kruipen met een goed boek, moet hij soms gewoon een voetbalwedstrijd kijken met z'n vrienden of een beetje morrelen aan de auto. Geef hem de vrijheid en je krijgt er een vrolijke, onbezorgde man voor terug.
 7. Om zijn advies vragenHij wil zich een belangrijk onderdeel van jouw wereld voelen. Daarnaast zijn mannen nogal oplossingsgericht. Hem vragen hoe je je baas om opslag moet vragen, laat zien dat je zijn beoordelingsvermogen vertrouwt en waardeert.
 8. Hem bedanken voor de kleine dingenOok al zet hij al jaren het vuilnis buiten; laat zien dat je hem daar dankbaar voor bent. We leven allemaal een gejaagd bestaan, maar daarom is het juist goed af en toe stil te staan bij de kleine dingen. Hem af en toe bedanken voor dingen die zo vanzelfsprekend lijken, zorgt meteen voor een positieve boost.
 9. Een dikke knuffelGa in plaats van een snelle zoen voor jullie de deur uit rennen voor een innige omhelzing. Vrouwen verbinden zich door middel van woorden, mannen door middel van aanraking. Hou die knuffel minstens zeven seconden vast. Klinkt lang, maar daarna kunnen jullie allebei de dag aan.
 10. Een vluggertjeEen uur lang de liefde bedrijven is heel romantisch, maar daar is nou eenmaal niet altijd tijd voor. Vrouwen voelen zich geliefd wanneer er oxytocine vrijkomt (zeg maar tijdens het knuffelen erná), mannen krijgen dat gevoel juist wanneer er dopamine vrijkomt (tijdens de daad zelf). Af en toe een vluggertje maakt hem dus heel gelukkig.
 11. Laat hem z'n emoties uitenLuister naar zijn problemen of zorgen zonder meteen een oplossing te zoeken. Laat hem gewoon uitrazen. Daarmee laat je zien dat hij niet altijd sterk hoeft te zijn en dat je om hem geeft.

LEES OOK:

BEKIJK OOK:

Dit koppel kon na dertig mislukte pogingen eindelijk hun zwangerschap aankondigen:

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden