null Beeld

17 reacties van Nederlandse kijkers op het interview met Harry en Meghan

Het langverwachte Oprah-interview met Harry en Meghan was dinsdagavond eindelijk op de Nederlandse televisie te zien. Het gesprek riep de nodige reacties op. Hierbij een greep uit de tweets.

Online redactie Libelle

In het interview doen Harry en Meghan een aantal rake uitspraken over het Britse koningshuis. Zo vertelt Meghan dat het tijdens haar zwangerschap van Archie erg slecht ging met haar mentale gezondheid. “Ik schaamde me om het te zeggen tegen Harry omdat hij al te maken heeft gehad met verlies. Maar ik wist dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. Ik wilde gewoon niet meer leven”, legt ze uit. Maar hulp zoeken werd vanuit het koningshuis ten zeerste afgeraden. “Ik zei dat ik ergens heen moest voor hulp. Ik zei dat ik me nog nooit zo gevoeld had. Maar ik kreeg te horen dat dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor het instituut.”

Huidskleur

Ook vertelde Meghan in het interview over de uitspraken die het koningshuis deed over zoontje Archie. Volgens de hertogin van Sussex was het koningshuis tijdens haar zwangerschap bezorgd over hoe donker de huidskleur zou worden van haar kindje. “Er werd gesproken over dat hij geen beveiliging zou krijgen en geen titel en er waren zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou zijn bij geboorte”, vertelt ze aan Oprah.

Niet de grootouders

Deze gesprekken werden niet met Meghan zelf, maar met Harry gevoerd. In het interview wil Harry niet ingaan op vraag van Oprah over welke koningsleden deze gesprekken met hem voerde. Later zegt Oprah in een reactie op het interview dat Harry alleen heeft gezegd dat zijn grootmoeder Elizabeth en grootvader Philip niet bij deze gesprekken zijn geweest.

Charles en Kate

Verder doen Harry en Meghan nog een boekje open over de band tussen Harry en zijn vader Charles. Daarbij wordt ingegaan op een conflict tussen Kate en Meghan. De uitspraken in het interview doen behoorlijk wat stof opwaaien. Zeker nu het interview eindelijk in Nederland was te zien.

Reacties

Op Twitter gaan de kijkers dan ook los. Sommigen hebben kritiek op Harry en Meghan. Zo zouden zij Meghan niet te vertrouwen vinden en vinden zij het niet respectvol dat Harry zijn eigen familie zo bekritiseert op tv. Ook zijn er mensen die zich juist achter het koppel scharen. "Ongelooflijk, dat gebrek aan empathie bij de meesten. Je realiseert je dan pas goed waarom die roddelbladen zo populair zijn en mede in staat zijn om Meghan tot suïcide aan te zetten. Wat een walgelijke wereld", schrijft een kijker dan ook op Twitter. Een ander vindt het knap dat de twee zich uitspreken tegen het Britse koningshuis. "Diana zou trots geweest zijn", schrijft deze kijker.

Hierbij een greep uit de reacties op Twitter.

Harry en Meghan namen in 2020 een stap terug uit het koningshuis. Maar hoe gaat het leven van het koppel eruitzien nu ze in Californië wonen?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden