null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

PREMIUM

20 vragen aan Danny Vera: “Ik kan de taartjes van Ikea niet weerstaan”

20 vragen aan Danny Vera (42). Zanger, muzikant en songwriter. Danny is dit jaar te zien met twee shows: Pressure makes diamonds (in de theaters) en Where magnolia grows (in de clubs). Danny is getrouwd en woont in Middelburg.

ANP Kippa

1. Waarom moeten we naar jouw shows komen?

“Bij de voorstelling Pressure makes diamonds staan we met een groot gezelschap in de theaters: de band, strijkers en blazers in een mooi decor. Dat zie je niet zo vaak meer en is hartstikke leuk. In december doen we nog een kleine clubtoer. Dan kun je met een biertje een beetje dansen.”

2. Wat is voor jou de grootste uitdaging als je op het podium staat?

“Dat ik mijn teksten onthoud! Ik doe alles uit mijn hoofd. Na twintig jaar en zo veel albums denk ik soms: hoe ging dat liedje ook alweer?”

3. Wat was het beste carrièreadvies dat je ooit kreeg?

“Ik heb vooral niet geluisterd naar adviezen en gedaan wat ik zelf wilde. Als je zo eigenwijs bent, is het wel leuk om te zien dat de zalen uitverkocht zijn.”

4. Wie zijn je helden in het echte leven?

“Mijn vrouw. Zij is een altijd positief, lief zonnetje.”

5. Wie heb je het laatst gebeld?

“Katja, zij doet mijn boekingen.”

6. Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

“Ik kreeg net een filmpje doorgestuurd van een lama of alpaca met een soort pruikje op die zijn tong uitsteekt. Heel grappig!”

7. Wat is voor jou het fijnste moment van de dag?

“Als ik ’s ochtends ﷯met mijn vrouw een espressootje drink in onze serre. En als de magnolia in bloei staat, is het erg mooi. Laatst was er ook nog een specht.”

8. Wie heb je de afgelopen 24 uur op de lippen gekust?

“Mijn vrouw.”

9. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

“Daar kijk ik op uit: al mijn vrienden woonden hier naast mij en we voetbalden elke dag op het pleintje achter de tuinen. Er was geen iPad, er was alleen maar voetbal en we maakten ons nergens druk om﷯.”

10. Wat is het belangrijkste dat je van je moeder hebt geleerd?

“Kan niet bestaat niet.”

11. Wanneer was je het gelukkigst?

“Nu. Eigenlijk is alles fijn. Ik ben nu even oud als Elvis toen hij overleed en dat is ook nog eens 42 jaar geleden. Niet dat dat er wat mee te maken heeft!”

12. Wat deed je eens, maar nooit weer?

“Kamperen. Waarom ga je in een tent op de grond liggen en naast een rijtje Duitsers op de wc zitten als je thuis een lekker bed en een douche hebt?”

13. Als je één ding zou mogen veranderen aan je thuissituatie, wat zou dat dan zijn?

“Mijn thuissituatie is eigenlijk prima.”

14. Wie wil je nog weleens de waarheid vertellen?

“Te veel mensen om op te noemen. Maar ik probeer het in mijn show juist over positieve dingen te hebben. Laten we wat liever zijn voor elkaar. De waarheid vertellen is niet nodig, er zijn al zo veel meningen.”

15. Wat waardeer je het meest in een vrouw?

“Humor.”

16. Wanneer en waarover lieg je?

“Misschien als iemand me vraagt of ik iets mooi vind terwijl het spuuglelijk is.”

17. Welke verleiding kun je niet weerstaan?

“Taartjes van Ikea – maar die haal ik niet in huis. Met discipline doe ik heel lang met een Milka reep. Twee blokjes per dag!”

18. Wat waardeer je het meest in jezelf?

“Doorzettingsvermogen.”

19. Wat vinden je vrienden je beste eigenschap?

“Ik hoop mijn humor.”

20. Heb je ooit in het openbaar gehuild en zo ja, waarom?

“Ik ben 42 en jank om alles. Een paar dagen na de begrafenis van mijn vader jankte ik op het podium voor een uitverkochte zaal. En een keer op Radio 2 tijdens een uitzending over kanker. Ik heb er een hekel aan als het gebeurt, maar je doet er niets aan.”

Interview: Ebru Umbar

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden