null Beeld

20 vrouwen over wat ze aan zichzelf willen veranderen

Wat zou jij aan jezelf willen veranderen? Wij legden deze vraag aan 20 vrouwen voor. Dit zijn hun verrassende antwoorden. 

1. Dieet-leed

“Mijn heupen, mijn dijen, mijn gewicht. Mijn hele leven draait om eten en op dieet zijn. Ik zou óf slank willen zijn óf vrede willen hebben met mijn maat 50.”

Klaartje

2. Zuur

“Als ik toch eens zure mensen de waarheid zou durven zeggen…”

Fatima

3. Kinderachtig

“Op mijn werk wordt een collega gepest. Schoolpleinniveau. Ik doe een beetje mee om niet ook gepest te worden en vind dat zwak van mezelf. Ik zou het in me willen hebben om het voor haar op te nemen.”

Lilian

4. Stoere coupe

“Het lef hebben om niet meer mijn haar te verven en stoer grijs te zijn. Op mijn 41e.”

Jennifer

5. Leukere kinderen

“Ik zou mijn kinderen leuker willen vinden. Het zijn niet de vrolijke leukerds waar ik op had gehoopt.”

Anoniem

6. Hoge bomen...

“Ik zou graag kleiner willen zijn. Als vrouw 1,88 m zijn betekent altijd boven iedereen uitsteken en commentaar krijgen.”

Jane

7. Safe = saai

“Ik laat kansen schieten omdat ik altijd op safe wil spelen. Leuke mannen, leuke banen, ze zijn aan mijn neus voorbijgegaan omdat ik de gok niet durfde te nemen.”

Sophie

8. Kalkoenflap

"Helemaal strakgetrokken hoeft voor mij ook weer niet, maar die kalkoenflap onder mijn kin zou ik best graag laten liften. Mijn kinderen zeggen dat ze ook mét wel van me houden, maar toch baal ik ervan.”

Marijn

9. Zeur

“Een leukere vrouw zijn voor mijn vent. Ik ben als de dood dat hij me verlaat voor een jonger model dat minder zeurt. Dus eigenlijk vooral: minder zeuren.”

Ilse

10. #%$$#@

“Als ik wat minder zou vloeken achter het stuur zou mijn peuter van 3 nu niet in 3 talen kunnen schelden. Ben ik niet trots op.”

Iris

11. Groen zien

“Mijn jaloezie. Ik flip al bijna als mijn man alleen maar een praatje maakt met de buurvrouw of als mijn kinderen een leuke speeldate bij een andere moeder hebben gehad. Hoezo, onzeker?”

Carolien

12. Foto

"Mijn uiterlijk. Bij het online daten haakt iedereen af als ze mijn foto hebben gezien, dat maakt me stik-verdrietig.”

Natalie

13. Energie

“Weer eens echt gemotiveerd naar mijn werk gaan. 3 bezuinigingsrondes en reorganisaties hebben me leeggezogen. Ik zou graag weer energiek zijn.”

Hilde

14. Blijvend

“40 kilo lichter zijn en dat dan ook blijven. Want de vorige keer dat ik 40 kilo afviel, zat het er na een paar jaar gewoon weer aan.”

Greetje

15. Overuren

“Dat ik in staat zou zijn om ‘Ik moet nu weg’ tegen mijn chef te zeggen, zodat mijn kind niet altijd de laatste is die wordt opgehaald van de opvang.”

Erna

16. Kwebbelkont

“Ik praat aan één stuk door, het is net alsof ik alles wat ik denk ook hardop moet zeggen. Er zit geen rem op. En ik ben een betweter. Ik weet het en toch lukt het me niet om er iets aan te doen.”

Arwen

17. Spannende nacht

“Avontuurlijker zijn in bed. Als ik zie, lees en hoor wat anderen tussen de lakens doen, is het bij mij maar een suffe bedoening.”

Deborah

18. En nu écht

“Langer haar. Dus niet steeds bij die vervelende uitgroeifase alsnog naar de kapper hollen. Dat wil ik weleens doorzetten!”

Milou

19. Smetvrees

"Niet meer thuiskomen en me op de mat uitkleden om meteen mijn kleren te wassen en zelf te douchen. Een vrouw zonder smetvrees, dat wil ik heel graag zijn."

Imke

20. Geduld

“Geduldiger zijn, vooral met mijn ouder wordende ouders. Ik heb medelijden met ze en tegelijk kan ik ontploffen omdat ze zo koppig zijn en niks willen veranderen.”

Danique

LEES OOK:

BEKIJK OOK:

Deze jurk verandert van kleur - met één druk op de knop!

Tekst: Ella Vermeulen. Beeld: Esmee Franken & Maartje v/d Broek

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden