null Beeld

29-jarige vrouw blijkt 5 weken na begrafenis nog te leven

Een bizar verhaal uit de Amerikaanse staat North Carolina waar de 29-jarige Whitney Wheeler betrokken was bij een dodelijk ongeval. Haar ouders dachten haar begraven te hebben, maar weken daarna bleek de vrouw toch nog te leven.

Chanan Foppen

Het ongeval vond 10 jaar geleden al plaats, maar nu gaat het bizarre verhaal weer het internet over. Samen met 9 andere studenten zat Whitney in een bus toen deze werd aangereden door een tractor. Hulpverleners dachten dat de vrouw op de plek van het ongeluk was overleden, maar maakten hierbij een pijnlijke fout.

Handtas

De hulpverleners identificeerden Whitney door een handtas die naast haar lag. Maar dat was niet haar handtas, maar die van haar studiegenoot Laura. De meiden leken erg op elkaar en door de zwellingen waren ze onherkenbaar. Daarom gingen de hulpverleners er vanuit dat ze met Laura te maken hadden. Niet wetende dat Whitney’s handtas een stukje verderop naast Laura lag, die wel was overleden bij het ongeluk.

Lichaam

Whitney was zwaargewond: ze had meerdere botten gebroken en een grote hoofdwond, maar haar ouders kregen die avond het bericht dat ze was overleden. Wat ze niet wisten was dat Whitney eigenlijk in coma in het ziekenhuis lag. Haar familie wilde niet naar haar lichaam gaan kijken omdat ze haar wilde herinneren als hoe ze was. Als ze dat wel hadden gedaan, hadden ze meteen geweten dat er een fout was gemaakt. Vier dagen later zouden de ouders hun dochter begraven, terwijl de ouders van Laura aan het bed van hun dochter zaten met het idee dat Laura nog leefde.

Gebit

Na een paar weken kwam Whitney bij bewustzijn, maar was nog in staat om te praten en kon dus niet zeggen dat ze niet Laura was. Pas toen de zus van Laura 5 weken na het ongeluk iets anders zag aan de tanden van Whitney, begon de twijfel toe te slaan. Toen Whitney op een papiertje schreef wat haar naam was, stortte de familie van Laura in. Whitney’s familie wilde het eerste niet geloven en dacht dat het een grap was, maar ging toch naar het ziekenhuis. Daar kwamen ze erachter dat hun dochter nog leefde.

Contact

Laura kreeg opnieuw een begrafenis met haar eigen familie en Whitney mocht na 3 maanden het ziekenhuis verlaten. Whitney ging het jaar daarna weer naar school en is inmiddels getrouwd en moeder van 3 kinderen. De vrouw zegt nog steeds contact te hebben met de familie van Laura. “Ik denk dat het niet makkelijk moet zijn om mij te zien verder gaan met mijn leven, wetende dat hun dochter en zus er niet meer is”, vertelt de vrouw aan The Sun.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Vrouw fluistert terwijl ze in coma ligt:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

LEES OOK:

Bron: HLN.be. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden