null Beeld

37 miljoen vreemdgangers ontmaskerd

Er staat een gigantisch bestand online met daarop de gegevens van 37 miljoen vreemdgangers. De hackers van datingsite AshleyMadison hebben woord gehouden.

MH

Een tijdje geleden berichtten we over de gehackte site AshleyMadison.com – een site waar getrouwde mannen in alle discretie kunnen vreemdgaan. De hackers dreigden de gegevens van 37 miljoen vreemdgangers op straat te gooien. "Inclusief hun geheime seksuele fantasieën" (...) omdat "die vreemdgaande viezeriken" toch geen bescherming zouden verdienen.

100% discretie

Opvallend is dat van die 37 miljoen vreemdgangers er zeker 100.000 de Nederlandse nationaliteit hebben. 100.000 mannen die 100% vertrouwden op de discretie van Ashley Madison, maar die nu dus toch "betrapt" zijn – of op het punt staan om betrapt te worden. Want ja: de hackers hebben hun dreigement waargemaakt en de gegevens inderdaad geopenbaard.

LEES OOK: 100.000 BEDRIEGERS BEDROGEN

Seksuele fantasieën

Volgens de makers van techsite Ars Technica, die er bovenop zitten, is een bestand online gezet van maar liefst 10 gigabyte. Het is nog niet duidelijk om welke gegevens het precies gaat: aantal dates, personen, seksuele fantasieën, creditcardgegevens. Maar het behoeft vast geen betoog dat de vreemdgangers in kwestie angstige momenten beleven...

Bron: RTLNieuws. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden