null Beeld

3JS brengen eerbetoon aan overleden dochter Jan Dulles met ‘Vreemde leegte’

Eind 2020 gebeurde het verschrikkelijkste voor Jan Dulles (46) en zijn vriendin Caroline. Hun 3 maanden jonge dochtertje Donna overleed heel plotseling aan een scheur in haar middenrif. Ter nagedachtenis aan het meisje heeft Jan met zijn bandleden het nummer 'Vreemde leegte' gemaakt.

Jan vertelt: "Vreemde leegte gaat over het nare, verscheurde gevoel dat we hadden toen na de uitvaart het leven om ons heen weer zo genadeloos doorging alsof er niks was gebeurd."

Vreemde leegte

"Mensen die ooit een dierbare hebben verloren, kennen dit gevoel helaas maar al te goed. Je kunt nog niet omgaan met het idee dat hij of zij er zomaar niet meer is en je hoopt op een teken van boven", zegt de zanger er nog over. Een stukje van het lied gaat als volgt:

Wat is dit voor een vreemde leegte

Waarin ik al weken zweef

De mist is verdwenen, echter wat er over bleef

Zal nooit meer hetzelfde zijn, er sterft een deel van mij

Niet de bedoeling

Volgens Dulles was het niet de bedoeling om een nummer over Donna te schrijven. Op Instagram schrijft hij: "Ik wilde dat niet eens, want ik wilde liever ergens anders aan denken." Om zichzelf wat af te leiden doken hij en Jaap een dag de studio in. "Ik besloot die dag expres niet na te denken over de tekst van het lied. We bedachten alleen de akkoorden en de zangmelodie."

Tijdens de wandelingen de dagen erna dacht hij na over de woorden voor de melodie. "Maar ik kon natuurlijk nergens anders aan denken dan aan het lege, moedeloze gevoel dat Caroline en ik hadden. Dat de wereld gewoon doordraaide alsof er niks was gebeurd, terwijl ons prachtige meisje in één klap van ons was weggenomen."

Hoe steun je iemand die rouwt? Rouwdeskundige Daan geeft tips:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden