Prince Charles and Princess Diana - a ride in an open coach through cheering crowds after their wedding
29th July 1981
Ref: B196_093049_0032
Date: 22.03.2001
COMPULSORY CREDIT: UPPA/Photoshot Beeld BrunoPress/PhotoShot
Prince Charles and Princess Diana - a ride in an open coach through cheering crowds after their wedding29th July 1981Ref: B196_093049_0032Date: 22.03.2001COMPULSORY CREDIT: UPPA/PhotoshotBeeld BrunoPress/PhotoShot

ouwe koek

40 jaar oud puntje bruidstaart van Charles en Diana wordt geveild en zó ziet dat eruit

Goed nieuws voor Diana-fans: er komt een heus collectors item op de markt. Precies veertig jaar na de trouwdag van prins Charles en prinses Diana biedt een Engels veilinghuis een stuk van hun bruidstaart aan.

Eva BredaBrunoPress/PhotoShot

En dat ziet er allesbehalve smakelijk uit.

Witte bruidstaart

Waar de looks van Diana nooit verouderen, gaat dat voor de bruidstaart van de iconische prinses niet helemaal op. De sierlijk witte bruidstaart die op 29 juli 1981 de bruiloft van Diana opvrolijkte, is er in de afgelopen 40 jaar niet smakelijker op geworden.

De bruidstaart van Charles en Diana op de heugelijke dag zelf. Beeld Getty Images
De bruidstaart van Charles en Diana op de heugelijke dag zelf.Beeld Getty Images

500 pond

Toch mag dat de pret niet drukken voor echte verzamelaars. Het stuk taart zal op donderdag geveild worden en zal naar verwachting rond de 500 pond opbrengen. Maar wat heb je dan precies voor dat geld?

Het stuk

Het gaat om een stuk gebak van twintig bij twintig centimeter. Het stuk is voorzien van witte marsepein met daarop het koninklijk wapen in het rood, blauw en goud.

Het stuk taart werd op de trouwdag van Charles en Diana overhandigd aan Moyra Smith, een van de medewerkers van Clarence House. Zij bewaarde de traktatie tot 2008 in huishoudfolie en een cakevorm. Daarna kocht een verzamelaar het stuk op.

Een stukje van de bruidstaart in 2011. Dit is niet het stuk dat op 29 juli 2021 geveild zal worden. Beeld Getty Images
Een stukje van de bruidstaart in 2011. Dit is niet het stuk dat op 29 juli 2021 geveild zal worden.Beeld Getty Images

Crème de la crème

Inmiddels zijn de kleuren en smaken van het taartje wat minder fris dan op de dag zelf, maar voor wie een stukje van de crème de la crème der royal weddings wil bemachtigen, is dat vast geen probleem.

Zo zou prinses Diana er nu uit hebben gezien.

Bron: BBC.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden