null Beeld

’40 jaar TV Show’ met Ivo Niehe roept nostalgische gevoelens op bij kijker thuis

Het is alweer veertig jaar geleden dat het televisieprogramma TV Show met Ivo Niehe in première ging op 6 november 1981. Zondagavond startte 40 jaar TV Show, waarin de presentator persoonlijke herinneringen van de afgelopen uitzendingen deelt.

En dat zorgt voor heel wat nostalgische gevoelens bij de kijker thuis.

40 jaar TV show

In dit bijzondere seizoen van zijn programma deelt Ivo Niehe persoonlijke herinneringen, geeft hij inzicht in serieuze en triviale zaken rond het maken van zo'n lange serie en ontmoet hij nieuwe, inspirerende hoofdpersonen uit binnen- en buitenland.

Terugblik

"Er mocht maar één aflevering gemaakt worden met een hele strenge eis: er moesten 2,5 miljoen mensen naar die eerste uitzending kijken. Anders was het na een uitzending gedaan", vertelt Ivo Niehe over de start van het programma. "Het was die week toevalligerwijs de verloving van prins Charles en prinses Diana en het lukte ons om de gehele reportage over het koningspaar te bemachtigen. En dat trok veel kijkers", blikt hij terug.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering van 40 jaar TV Show keert Ivo Niehe terug naar het moment waarop Charles Spencer, de broer van Lady Diana, vertelt over het tragische lot van zijn oudere zus. Ook blikt de presentator terug op het moment waarop Prince in de studio was, wat niet van een leien dakje ging. Ook spreekt hij met de zoon van Johnny Kraaijkamp over de interviews die hij met hem deed.

Memorabel moment

"We deden ons uiterste best om bijzondere gasten te bemachtigen die niet vaak op televisie te zien waren. Er was maar een uitzondering op deze regel, en dat was Johnny Kraaijkamp. Die was dat eerste jaar maar liefst acht keer bij ons te zien." Het is niet zomaar dat hij terugblikt op de interviews met de acteur, vertelt Ivo Niehe. "Er zijn twee redenen: we kunnen wel wat humor gebruiken momenteel, en het is tien jaar geleden dat Johnny Kraaijkamp sr. overleed", aldus de televisiemaker

Op Twitter zorgt het programma vol terugblikken voor heel wat nostalgische gevoelens:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Avrotros. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden