5 ideeën met een doosje camembert

1 Notencamembert

Ontkorst een camembert en snijd deze in blokjes van circa 2×2 cm. Hak pistachenootjes fijn en meng ze met een snufje fijngesneden oregano. Doop de blokjes aan elke kant in het notenmengsel en steek aan spiesjes.

2 Gevulde camembert

Halveer een camembert overlangs.

Meng 4 el fijngesneden kruiden (bladpeterselie, kervel, dragon) met 2-3 el fijngehakte geroosterde hazelnoten en wat peper.

Bestrooi de onderste helft van de camembert met dit mengsel en dek af met de bovenste helft.

3 Gebakken camembert

Klop in een diep bord 1 ei los met ½ el water.

Strooi in een ander bord 6 el bloem en in een derde bord 8 el paneermeel met wat peper.

Snijd 1 koude, stevige camembert in 8 punten en haal deze achtereenvolgens door ei, bloem, ei en paneermeel. Bak de punten in circa 3 min. goudgeel in hete frituurolie op 175°C.

Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer met een lepeltje cranberrycompote.

4 Normandische fondue

Voor 4 personen: verwarm 2 dl droge witte wijn in de fonduepan en voeg 225 g geraspte emmentaler en 1 el

maïzena toe. Laat de kaas smelten in de wijn, blijf onafgebroken roeren.

Voeg 250 g stukjes ontkorste camembert toe en roer tot ook deze gesmolten is.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Lekker met stokbrood en rauwe of beetgaar gekookte groenten.

5 Camemberttaart

Rol een blik croissantdeeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede. Snijd 1 camembert zonder korstjes in plakjes en verdeel deze over de deegbodem.

Klop 1 ei los met 1 eidooier, 1¼ dl crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat en schenk dit over de kaas. Bak de taart circa 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden