Libelle samen met Losecosan. Beeld
Libelle samen met Losecosan.

Libelle samen met

5 lichamelijke klachten die door stress kunnen komen (en dít kan je ertegen doen)

Nu de zomervakantie voorbij is, begint voor de meeste mensen weer het ‘normale leven’. En dat kan stress met zich meebrengen. Vaak geeft je lichaam zelf al aan dat het goed is om het rustig aan te doen. Deze fysieke klachten kunnen erop wijzen dat het wel een tandje lager mag.

Onze commerciële redactie

Libelle samen met Losecosan

1. Last van zweten

Zweten is heel natuurlijk: het helpt je lichaam om op een normale temperatuur te blijven als je te warm bent. Maar overmatig zweten kan erg vervelend zijn. Als je zenuwachtig bent of je maakt je ergens druk om, dan gaat het hart sneller kloppen en krijgt je lichaam het warmer. En dus ga je meer zweten. Op zo'n moment helpt het om even rust te pakken, zodat de hartkloppingen weer omlaag gaan. Ook is het goed om dan veel water te drinken en pittig eten en alcohol te vermijden.

2. Brandend maagzuur

Als de werkdruk hoog ligt en je voelt je overprikkeld, dan kan je hier best wat buikpijn van krijgen. Ook kan de aanmaak van maagzuur worden verstoord. Een teveel aan maagzuur kan een brandend gevoel in maag en slokdarm geven. Dit kan impact hebben op het dagelijks leven, als je hier regelmatig last van hebt. Bij terugkerend brandend maagzuur kan je Losecosan* proberen. Dit geneesmiddel verlicht brandend maagzuur tot 24 uur. Zo heb je daar op het werk geen last van.

Vind je het moeilijk om tabletten door te slikken? Losecosan kan ook worden opgelost. Voeg de tablet toe aan een glas (niet-bruisend) water of vruchtensap, en je drinkt het gemakkelijk op.

3. Aangespannen spieren

Het lijkt misschien of aangespannen spieren erop wijzen dat je lichaam rust nodig heeft, maar eigenlijk zegt het vooral iets over je hersenen. Als je langdurig stress ervaart, sta je de hele dag ‘aan’ en raken je hersenen overprikkeld. Dit zorgt ervoor dat je je spieren constant aanspant, waardoor ze niet de tijd krijgen om te herstellen. Met als gevolg: hoofdpijn en pijn in de nek, kaken en schouders. Om hoofd én lichaam tot rust te brengen, zijn ontspanningsoefeningen de beste remedie.

4. Grote pupillen

Het lichaam maakt adrenaline en cortisol aan als we veel spanning ervaren. Door deze stofjes word je alerter en worden ook je zintuigen sterker. Zo kan je verwijde pupillen krijgen. Dat kan er misschien gekkig uitzien, maar verder kan het gelukkig geen kwaad. De pupillen worden vanzelf kleiner als de spanning weer afneemt.

5. Duizeligheid

Als je lichaam reageert op stress, kan je ademhaling hoger gaan zitten dan normaal. Samen met overprikkeling kan dit zorgen voor duizeligheid. Draaierig zijn is geen prettig gevoel, waardoor je misschien nog onrustiger wordt. En je begrijpt: zo blijft die vicieuze cirkel in stand. De oplossing? Probeer kalm te blijven en onthoud dat je niks kan gebeuren. Duizeligheid trekt vanzelf weer weg. Even zitten en rustig ademhalen kan al helpen.

Je maag in balans

Brandend maagzuur kan erg vervelend zijn. Door de overtollige maagzuurproductie bij de bron te remmen, verlicht Losecosan* klachten tot wel 24 uur lang, met maar één tablet. Het geneesmiddel is zonder recept verkrijgbaar in de drogisterij en apotheek. Wil je liever online bestellen? Kijk hier voor alle verkooppunten.

*Losecosan® 20mg is een geneesmiddel en kan niet in combinatie met alle medicijnen (Nelfinavir) gebruikt worden. De werkzame stof van Losecosan is 20 mg omeprazol. Lees voor gebruik de bijsluiter.

KOAG/KAG-nr. 80-0822-3617

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden