Boos gaan slapen Beeld Getty Images/Tetra images RF
Boos gaan slapenBeeld Getty Images/Tetra images RF

5 redenen waarom je soms beter wel boos kunt gaan slapen

Regel nummer één bij een ruzie met je partner: ga nooit boos slapen. Dat lijkt inderdaad verstandig, maar soms kun je er beter wel even een nachtje over slapen.

Er zijn ruzies die wat tijd nodig hebben om uitgepraat te kunnen worden. In deze gevallen kun je toch beter naar bed gaan om te voorkomen dat de situatie alleen maar erger wordt.

1. Wanneer je heel moe bent

Als je moe bent, heb je vaak net even wat minder geduld. Je reageert geïrriteerd en schiet sneller uit je slof. Kom je dan in een ruzie terecht? Blijf dan vooral niet nog langer op, maar ga gewoon lekker naar bed. De volgende ochtend zie je dan zelf ook wel in dat het slaapgebrek de oorzaak was van de ruzie.

2. Er is alcohol in het spel

Gezellige avond met een paar drankjes gehad, maar eindigde deze avond met een oververhitte discussie? Je bent vaak niet de meest redelijke persoon als je wat gedronken hebt, dus wees verstandig en ga toch slapen. Nadat je een glas water hebt gedronken.

3. Meer tijd nodig

Als je ergens boos over bent, moet er iets veranderen. Maar op het moment dat je boos bent, kun je eigenlijk niet zo goed verwoorden wat dat precies is. Je hebt tijd nodig om je gevoelens te verwerken. Slaap er letterlijk een nachtje over, de volgende dag kun je het gesprek wat minder hoog in de emotie vervolgen.

4. Belangrijke dag

Je moet je gevoelens niet opkroppen, maar het is ook niet heel handig om 's avonds om 23.00 uur een discussie te starten als je de volgende ochtend een belangrijke afspraak hebt. Houd het toch even voor je tot er een beter moment is om het probleem te bespreken.

5. Niet zelf oplossen

Sommige ruzies of problemen kunnen jullie niet met z'n tweeën oplossen. Je weet dan vaak van tevoren al dat het geen zin heeft om er urenlang over door te gaan. Er zijn niet voor niets heel veel succesvolle relatietherapeuten, niet elk probleem is met een goed gesprek meteen opgelost.

Niet negeren

Belangrijk is wel: boos gaan slapen betekent niet dat je de ander compleet negeert in de slaapkamer. Geef aan dat je wat meer tijd nodig hebt, geef elkaar toch een kus en praat er de volgende dag weer over.

Is het weer gezellig? 5 slimme tips om heerlijk te slapen met je geliefde:

Bron: Huffpost.com

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden