null Beeld

5 tips voor een lang en gelukkig huwelijk

Toen jullie elkaar net kenden, schoot de Kamasutra tekort. Nu kun je je de laatste keer dat jullie 'het' deden niet eens meer herinneren. Een teken dat je beter kunt scheiden? Welnee!

MH

Die eerste verliefde fase duurt ongeveer een jaar, als je geluk hebt anderhalf. Daarna neemt de passie af en begint het échte leven weer. Dat is wetenschappelijk bewezen. Daar kunnen de meeste mensen best mee leven. Alleen die sex... Is dat geen teken aan de wand? Nee hoor! Niet als je deze vijf tips opvolgt voor een lang en gelukkig huwelijk.

1. Stel de definitie van een goede relatie bij. Geen enkele relatie lijkt op die van The Notebook. Waarom die van jou wél?

2. Accepteer dat intimiteit méér is dan sex alleen. Ga lekker samen sporten, boek een reis, doe leuke dingen. Praat met elkaar over jullie leven samen, over jullie kinderen, jullie plannen, dromen en ambities.

3. Veel mensen zetten hun kinderen op de eerste plaats, daarna de relatie. Doe je kinderen een plezier en laat zien hoe gek je op hun vader bent door samen met hem eropuit te trekken en de kids gewoon thuis te laten. Zo geef je het goede voorbeeld. Bovendien is het belangrijk als jij jezelf blijft ontwikkelen zodat je ook als je kinderen het huis uit zijn nog een leuk leven hebt.

4. Bedenk je hoe je leven eruit zou zien als je iedere dag onstuimige sex zou hebben en niet meer nuchter kon nadenken? Juist. Dus wees blij toe dat het niet aan de hand is en geniet van de kleine dingen.

5. Een meningsverschil is goed. Zolang jullie elkaar maar wel laten uitpraten, blijven luisteren en elkaar willen begrijpen. Agree to disagree is ook een oplossing.

Bron: DailyMail. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden