null Beeld

50% korting op E-Books!

Saskia van den Hoven

*Het is mogelijk meerdere e-books tegelijk te bestellen.

Leuke e-books voor voordelige prijzen.

Lekker op vakantie zonder een zware tas boeken? Dit zijn echt aanraders je deze zomer gelezen moet hebben. Marleen, onze boekenexpert, geeft raad!


null Beeld

Een etentje in restaurant Quentins - MAEVE BINCHY
Is het mogelijk om het verhaal van een generatie en een stad te vertellen aan de hand van de geschiedenis van een restaurant? Ella Brady vindt van wel. Ze wil een documentaire over het restaurant Quentins maken. En Quentins kent wel honderden verhalen, over liefde, verraad en wraak, over moeilijkheden en over tijden van overweldigend succes.
In deze heerlijke roman van Maeve Binchy zal de lezer nieuwe vrienden maken, maar ook oude bekenden tegenkomen, zoals Ria uit Het huis op Tara Road en Signora uit De avondschool.
Prijs: €5,99 Bij Libelle: €2,99
BESTEL DIT E-BOOK
Marleen: Mijn eerste Maeve Binchy, de schrijfster wier boeken zich met name in Ierse dorpjes en stadjes afspelen. En dit fijne, warme boek is daar geen uitzondering op. Verwacht geen grootse literatuur maar wel een lekker feelgood-vakantieboek!

null Beeld

De jongen in de gestreepte pyjama - JOHN BOYNE
De jongen in de gestreepte pyjama begint in Berlijn in 1943. Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Op een van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van die van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft...
Prijs: €4,99 Bij Libelle: €2,99
BESTEL DIT E-BOOK
Marleen: Ach, wat kan ik zeggen? De film is mooi, het boek nóg beter. Een prachtig, ontroerend verhaal over de negenjarige Bruno die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen aan de andere kant van dat hoge hek… Een dramatisch oorlogsverhaal

null Beeld

Het jaar dat ik 30 werd - AAF BRANDT CORSTIUS

In Het jaar dat ik 30 werd doet Aaf op geestige wijze verslag van wat zij gedurende een jaar meemaakt. Ze

vertelt over haar bindingsangstige geliefde Meneertje Knipperlicht, over haar mislukte verhuizing naar New York (voor hem), over de kunst van het logeren maar ook over het gevaar van samenleven met een kat. Aaf loopt over van de goede voornemens. Maar dan verschijnt Meneertje Knipperlicht na een korte afwezigheid weer in haar leven. En nu wil hij alles, zelfs een kind...

Het jaar dat ik 30 werd is een zeer eigentijds, komisch en herkenbaar boek voor iedereen die dertig wordt, is of ooit is geweest.

Prijs: €5,99 Bij Libelle: €2,99

BESTEL DIT E-BOOK

Marleen: De columns van Aaf Brandt Corstius zijn altijd lekker geschreven en ook dit boek is ontzettend geestig, herkenbaar en droevig tegelijk. En wie is toch Meneertje Knipperlicht? Nou, dat blijkt Arnon Grünberg te zijn. Toch leuk om te weten…

null Beeld

Het echte cadeau krijg je nog - THOMAS VAN LUYN

Toen Thomas van Luyn, cabaretier en tv-persoonlijkheid (Kopspijkers, Mike & Thomas Show, DWDD, enz.) in de Volkskrant Aaf Brandt Corstius verving voor de zomervakantie, werd #vanluynmoetblijven een trending topic op Twitter. Een paar maanden later werd hij wekelijks columnist, eerst in de krant, later in Volkskrant Magazine. Hij wordt vergeleken met Youp van ’t Hek, Sylvia Witteman en Stephen Fry, maar Thomas van Luyn is volkomen oorspronkelijk. Met zijn hilarische en slimme, maar ook ontwapenend eerlijke en bij vlagen ontroerende columns, heeft hij een trouwe en liefhebbende schare fans aan zich gebonden. In dit boek zijn Van Luyns leukste columns tot nu toe gebundeld.

Thomas van Luyn (1968) is onder andere bekend van zijn imitaties van Ferry Mingelen, Gerard Joling, minister Remkes, Tony Blair en Harry Mulisch in het programma Kopspijkers. Hij presenteerde samen met Mike Boddé de Mike & Thomas Show, deed mee aan QI, Het Sinterklaasjournaal en vele andere programma’s, maakte voor DWDD satirische filmpjes onder de naam Je Mist Meer Dan Je Ziet, en presenteerde en speelde in de improvisatieshow In Goed Gezelschap, met onder andere Sara Kroos, Georgina Verbaan en Ali B.

Prijs: €5,99 Bij Libelle: €2,99

BESTEL DIT E-BOOK

Marleen: Verzameling van de leukste columns uit Volkskrant Magazine van cabaretier Thomas van Luyn. Onnavolgbaar grappig, ik zit soms echt te hikken van het lachen, dus dit e-book gaat mee op vakantie."

null Beeld

De bed&breakfast in Rose Harbor - DEBBIE MACOMBER

Jo Marie Rose heeft haar man verloren. Op zoek naar rust en de mogelijkheid van een nieuwe start, vestigt ze zich in het kleine kustplaatsje Cedar Cove. Maar hoe begin je opnieuw na een gelukkig leven samen? Als Jo Marie een kleine bed & breakfast te koop ziet staan, beseft ze dat dit haar kans is. Haar eerste gast is Joshua Weaver, die voor zijn zieke stiefvader komt zorgen. De twee mannen hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden, en Joshua heeft weinig hoop dat dat nog zal veranderen. Tot hij een oud-klasgenoot van zijn middelbare school tegenkomt, die hem doet inzien dat het nooit te laat is voor verzoening en vergeving. De andere gast is Abby Kincaid, die naar haar geboorteplaats Cedar Cove is teruggekeerd voor de bruiloft van haar broer. De laatste keer dat ze er was is twintig jaar terug, en niet voor niets: het schilderachtige havenstadje herbergt voor haar vooral pijnlijke herinneringen. Door haar familie en oude bekenden weer te zien, begrijpt ze dat ze niet kan blijven weglopen voor het verleden als ze ooit verder wil komen. De bed & breakfast in Rose Harbor is het eerste deel in een nieuwe serie ontroerende romans over oude vrienden, nieuwe kansen en onverwachte liefdes. Een introductie in een onvergetelijke vriendenkring, waarvan we nog veel zullen horen.

Prijs: €4,99 Bij Libelle: €2,99

BESTEL DIT E-BOOK

Marleen: Fijn verhaal over Jo Marie Rose die een nieuwe start maakt met een bed&breakfast - zoiets waar iedereen weleens over droomt. Met een liefdesverhaal erbij natuurlijk. Dus wel fijn dat er nog twee delen zijn!"

null Beeld

De laatste brief - SARAH BLAKE

1940. De Amerikaanse radiojournaliste Frankie Bard verslaat vanuit Londen als eerste vrouw de oorlog. Terwijl er elke nacht bommen vallen en joodse vluchtelingen in paniek door Europa vluchten, probeert Frankie het juiste verhaal te vinden dat Amerika tot actie zal bewegen. Aan de andere kant van de oceaan, in Franklin, Massachusetts, luistert Iris James naar Frankies uitzendingen. Ze weet dat het een kwestie van tijd is voor de oorlog ook haar dorp bereikt en als hoofd van het postkantoor ziet ze het als haar taak om andermans geheimen te bezorgen en te bewaren. Ook het doktersechtpaar Will en Emma Fitch luistert elke avond naar Frankie. Wanneer Will besluit haar woorden ter harte te nemen en naar het front te gaan, botsen de levens van de drie vrouwen op onverwachte wijze. De laatste brief is een verhaal over sterke vrouwen, de impact van oorlog en het belang van nieuws. Zelfs nieuws dat de geadresseerde nooit bereikt…

Prijs: €5,99 Bij Libelle: €2,99

BESTEL DIT E-BOOK

Marleen: Deze prachtig geschreven oorlogsroman draait om de levens van drie vrouwen: Emma, Iris en Frankie, woonachtig in respectievelijk Amerika en Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat zou ik hebben gedaan?, vroeg ik me af toen ik het had gelezen.

null Beeld

Het huis in de Rothschildstraat - STEFANIE ZWIJG

Frankfurt, begin 20e eeuw. Het leven van de joodse textielhandelaar Johann Isidor Sternberg en zijn vrouw

Betsy loopt voorspoedig; de zaken gaan goed en het ontbreekt hen aan niets. Hun vier kinderen worden opgevoed door kokkin Josepha en hun inwonende oudtante Jettchen.

Maar dan breekt de oorlog uit. Otto, de oudste zoon, gaat vrijwillig naar het front. Moeder Betsy blijkt onverwacht weer zwanger te zijn. En onder de oppervlakte van de samenleving broeit een toenemend antisemitisme…

Het huis in de Rothschildstraat verhaalt over een familiegeschiedenis die vele jaren en generaties omspant. Met een grote liefde voor historische details en een diep gevoel voor menselijkheid beschrijft Stefanie Zweig de lotgevallen van de Sternbergs, een joodse koopmansfamilie die het ongeluk had in de verkeerde tijd te leven.

Prijs: €5,99 Bij Libelle: €2,99

BESTEL DIT E-BOOK

Marleen: Nog een oorlogsroman, maar dan over de Joodse familie Sternberg. Het boek omspant meerdere generaties die allen te maken hebben met de oorlog en de gevolgen daarvan. Ontzettend mooi en ontroerende geschreven.

null Beeld

Na Delphine - SISKA MULDER

Acht vrienden delen samen lief en leed, totdat één van hen verdwijnt. Delphine Zuiderland laat haar gezin in de steek en vertrekt met onbekende bestemming. Haar vriendin Nina is er als enige van overtuigd dat Delphine niet vrijwillig is weggegaan. Door haar zoektocht naar de waarheid raakt Nina verstrikt in een web van leugens en intriges. De veilige wereld van de vriendengroep valt uiteen en laat Nina achter met de vraag: wie heeft er schuld?

Prijs: €5,99 Bij Libelle: €2,99

BESTEL DIT E-BOOK

Marleen: Niet alleen mijn persoonlijke favoriet omdat het zo'n spannend boek is, maar vooral omdat Siska Mulder zo levensecht een paar ontzettend Nederlandse vrouwen neerzet. Met kinderen die niet opruimen, honden die uitgelaten moeten worden en mannen in een midlife-crisis. Bij vlagen ook gewoon grappig en nét even anders.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden