null Beeld

5x hoe blut zijn je een beter mens maakt!

Iedere avond een droge boterham gaat snel vervelen. Maar er zijn ook voordelen aan blut zijn.

MH

1. Je geniet van de kleine dingen

Wie iedere avond uit eten gaat, snakt naar een avondje thuis voor de buis. Geen jurk maar een huispak. Geen kikkerbillen maar een zak chips. Wat een verademing! Aan de andere kant: voor wie iedere avond in z'n huispak op de bank ligt, is een avondje uit echt een feestje. En hoe blij ben je met nieuwe kleren als je al een half jaar niets meer hebt gekocht?

2. Je begrijpt als geen ander wat het betekent om hard te werken

Jouw arbeidsethos is geweldig. Simpelweg omdat je je het niet kunt permitteren om 'nee' te zeggen. Ja, natuurlijk ben je ook wel eens moe. En ja, jij hebt ook wel eens zin om vroeg naar huis te gaan. Maar money never sleeps. En laat jij nou juist money nodig hebben. Een beetje zelfmedelijden heb je wel als die laatste collega de deur uit loopt, maar ach: terwijl zij plezier maken werk jij aan je toekomst.

3. Je weet wie je vrienden zijn

Iedere keer als iemand wat geld toestopt met het bericht dat je het ‘ooit wel weer eens mag terugbetalen’; iedere keer dat iemand de rekening van een etentje oppakt, ben je blij verrast dat er zulke aardige mensen zijn. Het is geweldig om te weten dat er iemand is die in je gelooft en in je investeert.

4. Je weet wat het is om te falen – maar je weet ook dat je er iets aan kunt doen

Al die slapeloze nachten, al die kopzorgen over welke rekening je die maand wel of niet kunt betalen, al die deurwaarders: leuk is anders. Maar tot dusver heb je het iedere keer weer overleefd. Sterker nog: door al die tegenslagen ben je gegroeid.

5. Je kunt tegen een stootje

Geen enkele werkgever zit te springen om iemand die ermee kapt zodra het een beetje heet onder de voeten wordt. Je hebt kansen gekregen én gegrepen. Simpelweg omdat je de luxe niet had om het te verpesten. Maar dat hoeft jouw baas natuurlijk niet te weten. En trouwens – inmiddels is het je tweede natuur geworden. Jij kunt alles!

Bron: Elite Daily. Beeld: Shutterstock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden