null Beeld

6 slaapkamergewoontes die je relatie geen goed doen

Werken, het huishouden, de kinderen: in het dagelijks leven is er maar weinig tijd voor jou en je partner. Daarom is dat laatste moment van de dag van grote invloed op je relatie. En daarin kan veel misgaan…

Elselien van Dieren

1. Jullie gaan op verschillende tijden naar bed

Vervelend voor de stelletjes van wie de één een nachtbraker is en de ander een vroege vogel, maar het is heel belangrijk om samen in slaap te vallen. Psychotherapeut Marcia Berger: “Op verschillende tijdstippen gaan slapen is hét recept voor een eenzaam gevoel. Je bent hierdoor emotioneel én fysiek ver van elkaar verwijderd.” Berger raadt aan om uit te zoeken waarom jullie op verschillende tijden in bed stappen. “Misschien ontlopen jullie elkaar omdat er nog iets uitgesproken moet worden?”

2. Je praat niet voor je gaat slapen

Het was een hectische dag op je werk, de kinderen waren vervelend en je moet morgen weer vroeg op. Welterusten dan maar, zou je zeggen. Toch is het heel belangrijk om voor je gaat slapen nog even met je partner te praten over dingen waar je overdag aan voorbijgaat. Hoe was je dag? Hoe voel je je? Dagelijks even stilstaan bij elkaars emoties maakt dat je niet langs elkaar heen gaat leven.

3. Je kijkt liever op je telefoon

Ons advies: wég met die telefoon uit de slaapkamer. Het is heel verleidelijk om voor je gaat slapen (en meteen als je wakker wordt) nog even op Facebook, Twitter en WhatsApp te kijken, maar goed voor je relatie is het allerminst. Want de tijd die opgaat aan het kijken naar je scherm, besteed je niet aan elkaar. Zonde!

4. Je knipt je nagels in de slaapkamer

Of je epileert je wenkbrauwen, of knijpt die vervelende pukkel uit… Niet aantrekkelijk! Houd je verzorgingsrituelen voor jezelf, ongeacht hoe lang jullie al bij elkaar zijn. Laten we eerlijk zijn: van rondvliegende teennagels is het een grote stap naar een stomende vrijpartij.

5. Er gebeurt in bed niets anders dan slapen

Kun jij je de laatste vrijpartij die jullie hadden niet meer herinneren? Of staat je partner iedere avond te trappelen terwijl jij helemaal geen zin hebt? Het is beter om seksuele problemen te bespreken vóór je onder de wol kruipt. Zo voorkom je vervelende ruzies in bed en weten jullie beter wat er bij elkaar speelt.

6. Je gaat boos slapen

Het gezegde ‘ga nooit boos slapen’ bestaat tenslotte niet voor niets. Praat eerst je problemen uit en ga dan sámen naar bed. Welterusten!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden