null Beeld

6 tips om eten langer vers te houden

Restje hier, kliekje daar, open verpakking in de kast; we hebben altijd wel restjes eten in huis. En al die open verpakkingen hebben één belangrijke spelregel: het moet binnen een bepaalde tijd op zijn. Maar eigenlijk redden we dat zelden, dus belandt het in de prullenbak. Zonde!

Floor Gijsbertse

Libelle somt 6 trucs op waarmee je je eten langers vers kunt houden.

1. IJs

Tijdens de zomermaanden heb je vast wel een bak roomijs in je vriezer liggen. En eigenlijk komt die bak nooit in één keer op, hoe graag je dat ook zou willen. Maar nadat je het geopende ijs de volgende keer weer uit de vriezer haalt is het een stuk minder smeuïg en romig. Hoe je dit kunt voorkomen is door een laagje plasticfolie over de opening van de bak ijs te spannen en vervolgens de deksel erop te doen.

2. Bananen

Heb jij standaard een trosje bananen in huis, maar erger je je aan het feit dat je na een paar dagen al bruin gevlekte bananen in de fruitmand hebt liggen? Wanneer je over de steel van de tros een stuk aluminiumfolie spant, wordt de banaan minder snel overrijp en heb je langer de tijd om deze gele rakkers op te eten.

3. Zalm

Had je eigenlijk maar een paar gerookte zalmsnippers nodig, en vraag je je af hoe je de rest van het pak binnen een paar dagen op gaat krijgen? Leg het pak zalm in een bakje met melk en doe de deksel erop. Zo blijft je zalm langer vers en houdt het de fijne smaak.

4. Basilicum

Heb jij een verse plant basilicum in huis, maar geeft je agenda aan dat je de komende week niet meer thuis bent voor het avondeten? Dan kun je je basilicumblaadjes gewoon bewaren. Verdeel de blaadjes over de vakjes van een ijsblokvorm en giet er een flinke scheut olijfolie bij. De eerstvolgende keer dat jij gaat koken kun je het vormpje uit de vriezer trekken en de ingrediënten aan je gerecht toevoegen.

5. Rauw vlees

Heb je rosbief, of een ander soort rauw vlees over en wil je graag dat het zo lang mogelijk vers blijft? Dan kun je het rauwe vlees in smeren met een klein laagje olijfolie. Zo behoud je niet alleen de kleur van het rauwe vlees, maar zorg je er ook voor dat je het nog een aantal dagen langer in de koelkast kunt bewaren.

6. Pasta en rijst

Heb jij op je aanrecht een prachtige collectie weckpotten staan met rijst, pasta, spaghetti of kruiden? Dan heb je grote kans dat je juist door deze potten je pasta sneller muf en minder smaakvol maakt. Voedsel wordt namelijk sneller oud wanneer er licht bij kan komen. Tijd voor iets anders?

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

LEES OOK:

  • 10 ideeën met gerookte zalm
  • Zo gaat je basilicumplant langer mee
  • Zo kleeft je pasta niet meer aan het vergiet

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Knack. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden