null Beeld

‘66% affaires begint op de kerst- of nieuwjaarsborrel’

VrouwOnline.nl

Heb je zo ook een kerstborrel? 66% van de affaires op de werkvloer begint op de kerst- of nieuwjaarsborrel, zo blijkt uit onderzoek.

Heb je zo ook een kerstborrel? 66% van de affaires op de werkvloer begint op de kerst- of nieuwjaarsborrel, zo blijkt uit onderzoek.

Vooral op Nieuwjaarsborrels wordt de seksuele aantrekkingskracht tussen collega's het meest omgezet naar daden zo blijkt. Van de 5215* ondervraagden gaf 52% van de mannen en 38% van de vrouwen toe dat ze wel eens een affaire hebben gehad met een collega. En de eerste kus was in het overgrote deel van de gevallen (66% bij de mannen, 32% bij de vrouwen) tijdens of net na de Nieuwjaarsborrel. Niet geheel onbelangrijk: dit onderzoek werd uitgevoerd door een datingsite voor vreemdgangers (iets waar wij bij Vrouwonline nou niet zo dol op zijn, maar dat terzijde) en de ondervraagden waren allemaal lid van deze site en schuwen een affaire dus niet. Neemt niet weg dat deze werkborrels blijkbaar een gevarenzone zijn voor vreemdgaan.

Het overgrote deel van de mensen die vreemdgaan op de werkvloer heeft één of twee affaires gehad tijdens het werk. Maar 17% van de mannen en 6% van de vrouwen ging zelfs meer dan vijf keer vreemd met een collega... Nauw samenwerken doet de vonk tussen collega's gemakkelijk overspringen. Mannen die toegaven een affaire te hebben (gehad) zeggen dat dit in 42% iemand van een andere afdeling is. In 32% van de gevallen gaat het om een naaste collega en in 21% van de affaires om een assistente. Bij de vrouwen is dat 37% met iemand van een andere afdeling, 24% met een naaste collega en 32% doet het met een meerdere.

Alleen (seksueel) fantaseren over collega's doen nagenoeg alle ondervraagden. 85% van de mannen heeft vreemdgaan met een collega serieus overwogen tegen 79% van de vrouwen. Op de nieuwjaarsborrels is de sfeer informeel en is er vaak drank in het spel. Als er al seksuele spanning is, is de verleiding groot. Met alle gevolgen van dien.

* Van de 5215 ondervraagden zijn er 2154 man en 3061 vrouw.

Aan de zuip met je collega’s en je baas tijdens de kerstborrel? Deze dingen moet je niet doen. Wij herhalen: níét.Bron: Ashley Madison

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden