null Beeld

6x eten dat je beter niet kunt opwarmen in de magnetron

Het is zo makkelijk: even het restje van gisteren opwarmen in de magnetron. Toch overleeft niet al het eten de magnetron even goed. Er gaat vaak veel smaak en knapperigheid verloren.

Laudine Schuurman

Deze 6 dingen kun je er beter niet in opwarmen:

1. Pasta

Gekookte pasta zonder saus in de magnetron? Blèrg! Pasta zonder saus kun je wel makkelijk warm maken door het ongeveer 30 seconden tot 1 minuut te laten koken in water. Heb je nog een restje pasta met saus over? Dan kun je dit beter opwarmen op het fornuis. Pas wel op bij pasta’s met crèmesauzen en zorg ervoor dat je de temperatuur niet te hoog zet, anders scheiden de verschillende substanties en krijg je een olie-achtige pasta.

2. Ovenschotels

Hartstikke zonde als die ovenschotel van gisteravond na het opwarmen gortdroog is geworden, toch? Maar hoe dan wel? Giet een klein beetje water over je ovenschotel, dek af met aluminiumfolie en zet hem weer even in een oven op 160 graden. Op deze manier droogt de schotel niet uit. Let er bij het opwarmen op of het midden goed warm is: dit is het deel dat er het langst over doet om op temperatuur te komen.

3. Gefrituurde of gebakken kip

Het kan kloppen dat die lekkere kip na een opwarmsessie in de magnetron niet meer zo'n crispy laagje heeft als voorheen. Leg hem daarom op een rooster met bakpapier of in een ovenschaal en bedek dit met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op ongeveer 190 graden en warm de kip ongeveer 10 minuten op.

4. Patat

Patatjes opwarmen in de magnetron, dat is gewoon geen goed idee. Wat wel schijnt te kunnen is patat opbakken in de pan. Beetje olie, gewenste kruiden toevoegen en voilà!

5. Steak

Zeker geen steak in de magnetron doen. Voordat je een steak opwarmt kun je hem het beste eerst in gelijke stukken snijden, zodat hij gelijkmatig warm wordt. Dit kun je doen in de pan met een klein beetje olie. Niet te lang, want dan is je medium steak niet meer zo sappig en rood van binnen.

6. Pizza

Warm ook een pizza niet op in de magnetron. Als je meerdere stukken pizza hebt om op te warmen, zet je oven op dan op 190 graden en wacht tot de kaas gesmolten is en de korst lekker crispy is. Heb je maar één of 2 stukken? Dan kun je het ook in de pan bakken. Doe dit wel zonder olie en dek de pizza af met folie. Zo wordt de bodem lekker crunchy en kan de kaas rustig smelten. Mjam!

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: NSMBL. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden