Two girls and a boy are playing halloween in the woods, covering their faces with carved pumpkins. Beeld Getty Images
Two girls and a boy are playing halloween in the woods, covering their faces with carved pumpkins.Beeld Getty Images

7x de leukste activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur en als we de weergoden in de gaten houden, voorspelt het niet veel goeds. Hoog tijd om alvast de leukste binnen- en buitenactiviteiten op een rij te zetten. En niet onbelangrijk: allemaal kidsproof.

vervelen is er niet bij

Regenlaarzen aan en gaan met die banaan, want er is genoeg leuks te doen tijdens de herfstvakantie.

Geen tijd voor verveling

Voor jong en oud is er veel te beleven in de twee weken van 16 tot en met 31 oktober. De kans op ‘Mám, ik verveel me!’ is dankzij de volgende activiteiten en uitjes een stuk kleiner.

1. Wildwandeling in Zandvoort

Op naar Zandvoort, want daar wordt naar vechtende en burlende herten gezocht tijdens een speciale wildwandeling. Oktober staat in het teken van de bronsttijd voor herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen en tijdens deze wandeling kun je het imposante gebeuren met eigen ogen en oren aanschouwen. Met een gids ga je van de paden af, dus trek allemaal goede schoenen aan. De wandeling kost € 9,80.

Meer informatie: zie website

2. Naar de bioscoop

Het herfstweer vraagt om een dagje naar de bioscoop. Het Cinekid Festival is weer van start en er staan onder andere weer toffe films op het programma, zoals Captain Nova (8+), Beste verjaardag ooit (4+) en Hello world (10+).

Meer informatie: zie website

3. Museumnacht Kids

Tijdens Museumnacht Kids gaan ’s avonds na sluitingstijd geselecteerde musea open voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Er staat van alles op het programma: speurtochten, workshops en rondleidingen. Hier vermaken jullie je dus wel even én kids blij, want laat opblijven. Museumnacht Kids vindt plaats in Haarlem, Utrecht en Den Haag.

Meer informatie: zie website

4. Kastanjes rapen in het bos

Het kastanjeseizoen is aangebroken, dus des te meer reden om weer eens een blos op je gezicht te kweken tijdens een boswandeling in de frisse herfstlucht. De beste kastanjeroutes vind je onder andere in de Kaapse Bossen (Doorn), het Hartensepad (Renkum) en Horsterwold (Zeewolde). Neem je de hond mee? Pas dan op dat-ie de kastanjes niet opeet.

5. De keuken in om te bakken

Is een vakantie wel compleet als je niet de keuken induikt om te bakken met de kinderen? Precies. Voor wie er ook deze herfstvakantie weer van wil smullen, heeft Libelle een paar heerlijke recepten op een rij gezet.

  1. Appel-abrikozen-vlechttaart
  2. Zoete honingcake
  3. Pumpkin spice-cake
  4. Fluffy pannenkoekentraybake
  5. Chocolade cheesecake

6. Appels plukken

De herfst is toch wel het seizoen van de appels en de peren, dus hup, de boomgaard in. Het einde van het plukseizoen nadert, maar bij de Olmenhorst in Lisserbroek en bij zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon kun je bijvoorbeeld nog terecht. In de herfstvakantie organiseren sommige boomgaarden ook nog eens leuke activiteiten, zoals een herfstmarkt of pony stappen.

7. Naar de binnenspeeltuin

Mocht de regen echt met bakken uit de hemel komen, dan kun je altijd nog een gezellige binnenspeeltuin opzoeken. Zijn de bekende ketens jou iets te druk en eh... luidruchtig? Berkenhof Tropical Zoo in het Zeeuwse Kwadendamme is een tropische mini-jungle met een overdekte kinderspeeltuin. En mocht het weer toch opknappen, dan kunnen de kinderen nog ravotten in het buitenspeelbos.

Meer informatie: zie website

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden