null Beeld

7x herkenbare irritaties als je elke dag met de trein reist

Als je elke week veel uren in de trein doorbrengt heb je ze vast weleens meegemaakt: irritaties. Het openbaar vervoer is hartstikke handig, maar niet altijd even aangenaam.

Sandra Kooij

Dit is een lijstje met waarom reizen met de trein soms vooral vreselijk is.

1. Uitchecken

Laten we beginnen met het einde: uitchecken. Het is een vak apart als je met de trein reist. Iedereen wil blijkbaar als eerste uitchecken en zo snel mogelijk naar huis. Daar willen ze je best even voor aan de kant duwen. Er staan op het perron ook vaak maar twee van die paaltjes. Dat helpt ook niet echt mee...

2. Prullenbakjes

Het is heel fijn dat er in de trein prullenbakjes zijn waar je kleine dingen in weg kan gooien, met de nadruk op KLEINE dingen. Als mensen erachter komen dat grotere dingen er niet inpassen, gooien ze het voor het gemak maar op de grond. Of het prullenbakje puilt uit. En dan nog iets... Als je zo'n prullenbakje gebruikt, probeer het dan een beetje zachtjes dicht te doen.

3. Gluren

In de trein heb je over het algemeen niet zo veel te doen. Misschien dat sommige mensen daarom bedacht hebben dat het leuk is om bij anderen mee te kijken op hun beeldscherm. Even kijken naar wie iemand een appje stuurt is natuurlijk ook heel interessant. Een tip om 'meekijkers' tegen te gaan: zet de helderheid van je mobiel laag.

4. Drukte

Het is algemeen bekend dat, vooral tijdens de spits, het ontzettend druk is in de trein. Met een overvolle tweede klasse als gevolg. Mensen moeten de hele reis staan of op een klein trapje zitten. Kijk je echter naar de eerste klasse, daar zijn gek genoeg altijd nog veel plekken vrij. Je zou bijna de neiging hebben om daar te gaan zitten.

5. Te laat

De meeste mensen nemen de trein omdat ze naar hun werk moeten. Hoe leuk is het dan als de trein 9 van de 10 keer te laat komt. Of nog leuker: helemaal niet rijdt. Dan kun jij voor de zoveelste keer bij je werk melden dat je iets later komt. Heel fijn...

6. Stiltecoupé

De meningen zijn nogal verdeeld over de stiltecoupés in treinen. De een zweert erbij en de ander vindt het grote onzin en praat er het liefst extra hard. Laten we het gewoon gebruiken waarvoor het bedoeld is, namelijk stilte. Op die manier houden we iedereen tevreden.

7. Vieze bekleding

Je hebt eindelijk een plekje gevonden in de trein. Even een moment van blijheid, maar als je goed kijkt is de hele bekleding besmeurd met iets waarvan je waarschijnlijk niet wilt weten wat het is. Dan toch maar de hele reis staan...

Welke irritaties maak jij regelmatig mee?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock, Giphy.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden