null Beeld

8 momenten uit 15 jaar ‘De wereld draait door’ die we nooit meer vergeten

15 jaar lang was De wereld draait door een gevestigde orde op de Nederlandse televisie. Maar zoals presentator Matthijs van Nieuwkerk in februari al aankondigde: vrijdagavond zal toch echt de laatste aflevering verschijnen. 

Fenna Witteveen

In al die jaren zijn er veel legendarische fragmenten geweest. Dit zijn wat ons betreft de hoogtepunten, in willekeurige volgorde.

Marc-Marie Huijbregts en zijn 'cavia'

10 jaar lang droeg Marc-Marie een pruik, iets waar hij nooit over sprak. Bij De wereld draait door vertelde hij eindelijk over zijn verschillende 'cavia's', zoals hij zijn pruiken noemde. Natuurlijk op een typische Marc-Marie-manier. Een mooi fragment met de verbazing van Matthijs en de openhartigheid van Marc-Marie.

Selma van der Perre over haar tijd in de Tweede Wereldoorlog

DWDD maakte meer dan eens een aflevering waarin een bijzonder persoon de gehele uitzending centraal stond. Selma van de Perre is een Holocaust-overlevende en verzetsstrijder. Dit jaar kwam haar boek Mijn naam is Selma uit. In DWDD vertelde ze haar indrukwekkende verhaal.

Fernando Ricksen over zijn ALS

Veel BN'ers schoven bij DWDD aan tafel na het uitbrengen van een biografie. Zo ook voetballer Fernando Ricksen. In zijn boek Vechtlust vertelt hij over het wilde leven dat hij had. Tijdens zijn gesprek hierover komt hij opeens met heftig nieuws: hij heeft kortgeleden gehoord dat hij de ziekte ALS heeft. Als de ogen van Ricksen zich vullen met tranen, zijn ook Matthijs en tafelheer Beau van Erven Dorens zichtbaar geraakt.

Matthijs en Prem Radhakishun bang voor slang van Freek Vonk

Freek Vonk vertelt gepassioneerd over de slang die hij meegenomen heeft. Prem schrikt op een gegeven moment zó van de slang dat hij achterover valt.

Waylon zingt Queen

Het muzikale aspect ontbrak nooit in DWDD. Meestal speelde de desbetreffende artiest slechts 1 nummer. Dit keer mocht Waylon de legendarische set van Queen at Live Aid zingen. De volledige 21 minuten!

Erik Scherder klimt op de tafel

Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en vertelt met enorm veel passie en toewijding over zijn vak. Om zijn verhaal kracht bij te zetten stapte hij zelfs op tafel.

Ali B zingt een onroerend nummer over zijn kinderen

In 2015 zat Ali B bij Matthijs aan tafel. Hij had een nummer over zijn kinderen geschreven. Een liedje dat ging over hoe hij ze miste, ook als hij bij ze was. Over hoe snel ze opgroeien en hoe hij ze lief heeft. Tijdens het liedje sprongen de tranen bij de rapper zelf in de ogen.

Matthijs vertelt dat hij stopt met De wereld draait door

Het is niet echt een hoogtepunt, want we hebben allemaal liever dat het programma doorgaat. Toch mag dit fragment niet ontbreken in het lijstje. Matthijs vertelt aan zijn trouwe vriend Marc-Marie Huijbregts dat hij stopt met de dagelijkse talkshow.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Youtube. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden