null Beeld

8 mythes over sex die dus niet waar zijn

Er doen van die hardnekkige verhalen de ronde over sex die iedereen gelooft. Sommige waar, andere totale onzin. Wedden dat je één van deze mythes geloofde?

Lonneke Bär

1 Mannen denken elke 7 seconden aan sex

Zou het echt? Dat zou betekenen dat ze 514 keer per uur aan sex denken. Er zijn geen onderzoeken waaruit dit blijkt. Er is slechts één onderzoek bekend waarin de deelnemers gemiddeld 19 keer per dag aan sex bleken te denken. Dat klinkt in elk geval een stuk geloofwaardiger. Andere studies tonen aan dat mensen vaker aan eten, slaap, vrije tijd en zelfs koffie denken.

null Beeld

2 Je kunt niet zwanger worden als je al zwanger bent

Deze was voor ons ook een verassing. Hoe gek het ook klinkt, het kan, hoewel het zeer zeldzaam is. Als je meerdere keren ovuleert per maand kan het gebeuren. Als er enkele weken na de eerste bevruchting een nieuw eitje vrijkomt, kan ook dat bevrucht raken. Het komt maar een op de paar miljoen zwangerschappen voor, dus om daarvoor nou tijdens je zwangerschap voorbehoedmiddelen te gebruiken…

3 ‘Voor het zingen de kerk uit’ is niet veilig

Als je het goed doet, zo blijkt uit onderzoek, is de kans op een zwangerschap maar 4%. Even veilig als een condoom dus. Probleem is dat de meeste mensen het niet goed doen. Lees: te laat. En dus de kans op zwanger raken toch veel groter: maar liefst 22%. Toch maar niet doen dus.

null Beeld

4 Het maagdenvlies scheurt altijd bij de eerste keer (en het doet pijn)

Veel meisjes zijn er bang voor, die eerste keer: dat het pijn doet omdat het maagdenvlies scheurt. Alleen het woord scheuren al! Het maagdenvlies kan al lang gebroken zijn; door sporten, tampons of masturbatie bijvoorbeeld. En pijn wordt vaker veroorzaakt doordat je niet goed kan ontspannen dan door het scheuren van het maagdenvlies. Overigens ervaart lang niet elke vrouw pijn de eerste keer.

5 De clitoris is heel klein

Het stukje aan de buitenkant van je lichaam dat zichtbaar is, lijkt misschien klein (ongeveer een centimeter), maar het echte werk zit van binnen. Het grootste deel van dit orgaan zit binnenin je lijf en is ongeveer zo groot als een courgette! Niet te veel staren naar de courgettes, de volgende keer dat je bij de groenteboer staat…

6 De grootte van zijn voeten zegt iets over de lengte van zijn penis

Ook dat is echt een fabeltje. De grootte van zijn voeten heeft er niets mee te maken, zo bleek uit een onderzoek van University College Hospitals in Londen. Dus de volgende keer dat een man opschept over zijn schoenmaat 46, lach jij in je vuistje.

null Beeld

7 Alle vrouwen kunnen klaarkomen door penetratie

Nou, je hoeft je geen zorgen te maken als dat niet zo is hoor. Maar liefst 80% van de vrouwen heeft moeite met het krijgen van een orgasme puur en alleen door penetratie. Gelukkig zijn er een heleboel andere manieren om een climax te bereiken.

8 Goede sex gaat vanzelf

Heb jij niet zomaar altijd vanzelf geweldige, fantastische, mindblowing sex? Moet je er soms hard voor werken? Of heb je het gevoel dat je in je relatie tekortschiet omdat het soms gewoon ‘mèh’ is? Ook dat is heel normaal. Goede sex moet je leren. Met een nieuwe partner kost het tijd om elkaar te leren kennen, en met een vertrouwde partner moet je af en toe je best doen om het leuk te houden. Niks mis mee!

null Beeld

Bron: Hellogiggles.com. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden