null Beeld

8 tips om nooit meer aan jezelf te twijfelen!

VrouwOnline.nl

Ruim de helft van de volwassenen noemt uiterlijk een zeer belangrijke factor in hun zelfvertrouwen. Wij zijn van mening dat je vooral zelf een groot aandeel hebt in je eigen vertrouwen, het heeft ten slotte niet voor niets deze naam!

Ruim de helft van de volwassenen noemt uiterlijk een zeer belangrijke factor in hun zelfvertrouwen, blijkt uit onderzoek.. 70 procent van de vrouwen zegt dat hun voorkomen de meest belangrijke rol speelt in hun zelfverzekerdheid, gevolgd door het hebben van werk, financiële zekerheid en een goede band met vrienden en familie.

Wij zijn van mening dat je vooral zelf een groot aandeel hebt in je eigen vertrouwen, het heeft ten slotte niet voor niets deze naam! Begin dus bij jezelf! Denk positief en doe vooral:

Geniet van de dingen die je mag of gaat doen, in plaats van jezelf heel veel dingen op te leggen die je ‘moet’.

Vergelijk jezelf niet met anderen, maar kijk naar je eigen ontwikkelingen, vooruitgang en succesjes.

Vier deze succesen ook. Hoe groot of klein ze ook zijn. Dat hoeft niet altijd met slingers, bubbels, of appeltaart, maar geef jezelf gerust een klop op je schouder als je iets goed hebt gedaan.

Focus op je pluspunten in plaats van door te blijven zagen over de dingen die je minder aan jezelf vindt. Niemand is perfect, remember?!

Wuif complimenten niet weg, maar neem ze aan. En vooral neem ze mee. En geef ook anderen een compliment als je oprecht van mening bent dat iemand er een heeft verdiend.

Betrek niet alles op jezelf, soms staan omstandigheden waar je zelf geen invloed op hebt een succes in de weg. Niks aan te doen. Volgende keer beter!

Denk niet voor een ander. Als je twijfelt aan wat iemand bedoelt of vindt, vraag er dan naar. Als je het zelf gaat invullen is het 9 van de 10 keer negatiever dan de werkelijkheid.

Kies voor een middenweg. Iets is niet per definitie goed of fout, maar kan ook gewoon oké zijn.

En onthoud: Zonder dalen zouden er geen pieken zijn.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden