null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

8x deze dingen missen we uit die goeie ouwe tijd

'Vroegâh', toen de kratten nog van hout waren en we moesten doordrinken om de kachel te laten branden, was alles beter. Wel, misschien niet alles, maar er zijn toch een boel dingen die ons doen verlangen naar die goeie ouwe tijd. 

Anni KarvonenGetty Images/iStockphoto

Maar wat dan precies? Hier is een rijtje van zaken die per direct hun herintrede mogen maken:

1 Benzineprijs

Sta je op de maandagochtend bij het plaatselijke tankstation, krijg je voor de zoveelste keer een rolberoerte vanwege de gestegen benzineprijzen. Breng ons alsjeblieft terug naar 1966, toen je maar 50 cent per liter betaalde. En dan spreken we zelfs over guldens!

2 Kind zijn

Wat was het heerlijk om buiten te spelen en pas thuis te komen 'zodra de lantaarnpalen' aan gingen. Alles wat je nodig had om je op je 10e te vermaken, was een bal, een fiets of stoepkrijt. Geen Nintendo, hooverboard of quelle horreur, een smartphone.

3 Concert

Toen je nog van een concert kon genieten genieten zonder dat je deze hoefde te volgen van zo'n 1.000 telefoonschermen die tegenwoordig voor je neus worden gehouden.

4 Vliegreizen

Hoewel het prettig is dat vliegen steeds veiliger is geworden én er niet meer aan boord gerookt mag worden, was vliegen vroeger toch een stuk luxueuzer. Tegenwoordig zie je het verschil niet meer tussen de buurtbus die je naar Almelo brengt of de Airbus die je naar Athene vliegt. Bijkomstig voordeel is wel: het is goedkoop, dus kun je lekker veel van de wereld zien.

5 Eten aan tafel

Gewoon zoals het hoort: eten doe je aan tafel en niemand staat op totdat de laatste persoon is uitgegeten. Vroeger werd je niet afgeleid door tablets, mobieltjes en andere piepende apparaten (tenzij het om de oh-zo-nieuwe magnetron ging). Fijn, die rust en aandacht voor elkaar.

6 Weekend

Vroeger kon je nog écht weekend vieren. Het werk liet je op kantoor en je had niet eens de kans om even langs het voetbalveld toch nog die laatste mailtjes weg te werken.

7 Design

Kijk naar het design van meubelen uit de jaren 50 en 60. Ze zijn met zorg en liefde gemaakt en bedoeld om een leven lang mee te gaan. Geen vluchtige verkwisting van huishoudgeld aan het zoveelste MDF-kastje dat van ellende uit elkaar valt wanneer je het net iets te vaak verplaatst.

8 Communiceren

Vroeger, in die goeie ouwe tijd, kon je nog met elkaar communiceren zonder bang te zijn dat je gesprekspartner afgeleid zou worden door de duizenden prikkels om hem of haar heen. De zin 'sorry, ik moet deze écht even beantwoorden' hoorde je niet of nauwelijks.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden