null Beeld

9 (kleine) leugentjes die we onszelf regelmatig wijsmaken

Na het eten één koekje bij de koffie of jezelf wijsmaken dat je morgen écht gaat opruimen. We houden onszelf graag een beetje voor de gek. Deze 9 (kleine) leugentjes vertellen we onszelf soms wel dagelijks.

Kim Fiselier

1. Snoozen tot het écht niet meer kan

De leugentjes beginnen vaak al vroeg in de ochtend. De wekker gaat soms meer dan 3 keer af voordat we onszelf eindelijk uit bed hijsen. Denk jij vaak: nog heeeeel eventjes? Dan ben jij waarschijnlijk schuldig aan dit leugentje.

null Beeld

2. Nee hoor, het is oké

Dit kennen we allemaal wel, een situatie waar je het eigenlijk niet met de ander eens bent of iemand je op een vervelende manier feedback geeft. Beleefd antwoord je dat het oké is, terwijl dit niet helemaal waar is.

3. Geld uitgeven

Vooral in het weekend wordt er per huishouden veel geld uitgegeven. Niet alleen aan boodschappen voor de rest van de week, maar ook aan kleding en andere hebbedingetjes. De situatie dat je thuis komt met je (4e paar) nieuwe zwarte laarzen en te horen krijgt: heb je nu alweer laarzen gekocht, die ken je wel toch? Ja, ja, dit was écht het laatste paar. Of: ze waren in de uitverkoop hoor!

null Beeld

4. Zóveel calorieën?

Gek op lekker eten zijn we bijna allemaal wel. Heb je net even teveel gegeten of gesnoept? Geheid dat je denkt: ach, ik heb vandaag gefietst/gelopen/gesport, dus eigenlijk is het er alweer af. Als we er zelf in geloven dan is het goed, toch?

LEES OOK: ZO ZIEN 200 CALORIEËN ERUIT

5. Diëten

Wie wil er niet een die strakke bikini-body? Of in elk geval een paar kilootjes eraf. Maar telkens als je net goed van start bent gegaan met je dieet, vraagt er wel iemand of je mee uit eten gaat of een stuk taart wil. Een heerlijk avondje tapas met wijn slaan we niet af, toch? Beginnen we morgen wel met diëten.

null Beeld

6. Het is normaal nooit zo rommelig hoor

Iedereen heeft zo z'n rommeltjes thuis en iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Toch kun je je flink schamen als je je huis bekijkt met de ogen van iemand die er voor het eerst binnenstapt. Oeps, denk je. "Normaal is het hier veel opgeruimder hoor!"

7. Deze hakken lopen heel comfortabel

Prachtig toch, zo'n paar stijlvolle hakken. We doen dan ook graag wat extra moeite tijdens een etentje of zelfs de hele dag naar kantoor. Je collega's vragen: "Heb je echt geen pijn aan je voeten wanneer je de hele dag op hakken loopt?" "Nee hoor, nergens last van!", piep je dapper met een pijnlijke grijns en de blaren aan je voeten.

null Beeld

8. Nog één aflevering dan...

Tegenwoordig is er Netflix. Heerlijk. En gevaarlijk... Je had jezelf beloofd om maar één aflevering te kijken. Nou vooruit, nog ééntje dan. Netflix is net chocola.

null Beeld

LEES OOK: TE LAAT NAAR BED = MEER KANS OP OVERGEWICHT

9. Op tijd onder de wol

Het is zó fijn om na het eten lekker uit te buiken met een filmpje op de bank. Maar toch neemt dit vaak veel tijd in beslag. Eten, afruimen, de kinderen naar bed brengen en daarna kan de film starten. En toen duurde de film toch langer dan je dacht en lig je dus wéér te laat in bed.

Bron: Flair.be. Beeld: iStock, Giphy

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden