Couple playing card Beeld Getty Images
Couple playing cardBeeld Getty Images

game on

9x de leukste kaartspellen om te spelen met twee personen

Je hebt geen groot gezelschap nodig om een potje te kaarten. Ook aan de keukentafel met je geliefde/vriendin/kind/broer of zus kun je een leuk kaartspel voor 2 personen spelen.

Renée MulckhuijseGetty Images

Libelle zet de leukste kaartspelletjes voor 2 personen voor je op een rijtje:

Pesten

Niets gaat op tegen een ouderwets potje Pesten. Maar let wel, iedereen hanteert andere spelregels. 8 wacht, 7 kleven, wel of niet eindigen met een pestkaart... Als je het via de officiële weg wil doen, heeft Libelle in dit artikel de échte regels voor je op een rij gezet. Vals spelen wordt zo dus een stuk moeilijker.

Beverbende

Eén van de populairste spelletjes op het moment is Beverbende. Dit spannende spel speel je met twee tot zes personen en is vooral een tactisch geheugenspel. Door zo min mogelijk strafpunten te scoren, kun jij winnen.

LAMA

Op zoek naar een vlot kaartspel voor 2 personen? Dan wil je LAMA (Leg Alle Minpunten Af) eens spelen. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Omdat dit spel gemaakt is voor maximaal twee spelers, is het perfect voor kleine gezelschappen.

Skip-Bo

Als je gebrand bent op de winst en houdt van snelle en tactische spelletjes is Skip-Bo (van de makers van UNO) het spel om eens te proberen. Het is heel simpel als je het eenmaal onder de knie hebt. De bedoeling is dat je stapels kaarten maakt in de volgorde van één naar twaalf. De persoon die als eerste van zijn stapel kaarten afkomt, is de winnaar.

Phase 10

Phase 10 is een kort kaartspel van tien minuten dat je met twee tot zes personen kunt spelen. De uitleg is heel simpel: de speler die als eerste tien verschillende fasen uitspeelt (met twee sets van drie, een reeks van zeven, of zeven kaarten van dezelfde kleur), wint het spel.

Leuk kaartspel voor 2 personen: Dobble

In Dobble spelen jullie als spelers gelijktijdig. Op de 55 kaarten staan acht symbolen afgebeeld. Hoewel je het spel op vijf verschillende manieren kunt spelen, blijft één ding gelijk. Je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen.

Halli Galli

Voor jonge kinderen die leren tellen, jongeren of families die een makkelijk spel willen spelen: Halli Galli is een kort spel geschikt voor jong en oud én een leuk kaartspel voor 2 personen. Het enige wat je moet kunnen, is tot vijf tellen. De spelers krijgen een gedekte stapel kaarten waar één of meer vruchten op staan. Je draait om de beurt een kaart om. Als van een bepaalde vrucht precies vijf exemplaren te zien zijn, moet je zo snel mogelijk op de bel drukken. Wie dat doet, krijgt de open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is af.

Exploding Kittens

Exploding Kittens is het perfecte spel voor mensen die van tactiek houden. Het is een variant op Russisch roulette, maar dan met ‘exploderende kittens’. Spelers nemen omstebeurt een kaart van de stapel. Wie een exploding kitten trekt is af. Met andere kaarten kun je jezelf verdedigen en redden, maar ook andere spelers aanvallen. Handig om mee te nemen op vakantie.

Lost Cities

Het leukste kaartspel voor 2 personen die goed kunnen bluffen en die houden van spelletjes met een reisthema. In Lost Cities bouw je expedities in vijf verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. Je kunt kaarten die je tegenstander nodig heeft vasthouden om hem dwars te zitten en met weddenschapskaarten kun je de plus- of minpunten van een expeditie verveelvoudigen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden