null Beeld

Aan de bak: Déze 10 kandidaten schitteren dit seizoen in ‘Heel Holland bakt’

Ruim 2,3 miljoen kijkers stemden zondagavond af op de eerste aflevering van een fonkelnieuw seizoen 'Heel Holland bakt'. André van Duin, Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden waren in topvorm. In Janny's geval letterlijk, want het jurylid is kilo's afgevallen. 

Susan Dalstra

"We hadden je haast niet herkend", grapt presentator André. Buiten het feit dat Janny er (eigenlijk als altijd) fantastisch uit zag, moest er natuurlijk ook serieus worden geproefd. De 50 amateurbakkers lieten op het landgoed van kasteel Maarsbergen de kritische Janny en Robèrt hun pronkstukken proeven.

Kerstsfeer

Daarna mochten de deelnemers druk aan de slag met soufflés en chocoladetaarten. Het zweet liep ze bij deze opdracht letterlijk van het hoofd omdat de opnames plaatsvonden in hartje zomer. Ondanks Andrés inzet de kerstsfeer er zo goed mogelijk in te brengen, was daar met alle oververhitte koppies - en in een paar gevallen ook taarten - geen ontkennen aan.

De 10 beste bakkers

Uiteindelijk werden de 10 beste bakkers bekroond met een schort én de boodschap dat zij vanaf nu in de tent de sterren van de hemel mogen bruneren, karameliseren, tremperen en wat al niet meer. Dat zijn Anouk, Jeroen, Nina, Aline, Ingmar, Jeanette, Pauline, Arjen, Esther en Johan.

Uurtje vroeger

En fans opgelet: de uitzending van komende zondag start een uurtje vroeger dan de afgelopen uitzending. Zorg dat je om 20.20 uur klaar zit met wat lekkers, want poe, wat krijg je toch een trek van al die heerlijk uitziende baksels...

De kandidaten van dit seizoen:

En omdat we er geen genoeg van krijgen: ook nog even de leukste tweets.

Bron en beeld: Omroep Max/Ronald J. Reinders.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden