Aardappel-preisoep met gerookte kip
Hoofdgerecht voor 4 personen
35 g boter
5 dunne preien, in ringen
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1-11/4 l kippenbouillon
3 aardappelen, geschild, in blokjes
250 g gerookte kip, in plakjes
zout, peper
4 el crème fraîche
2-3 el fijngesneden koriander of (blad)peterselie
Bereidingswijze: Verwarm de boter en bak hierin de prei en bleekselderij circa 5 min. op zacht vuur zonder te laten kleuren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de aardappelen erdoor en kook de soep op zacht vuur circa 20 min. Pureer de soep met een staafmixer, verwarm hem opnieuw en voeg de kip toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de crème fraîche met de kruiden en serveer dit op de soep. Serveer er (volkoren)brood bij.
Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 385 kcal p.p. (met 50 g brood)
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie Peter Kooijman