null Beeld

Aardappel-preisoep met gerookte kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

35 g boter

5 dunne preien, in ringen

2 stengels bleekselderij, in plakjes

1-11/4 l kippenbouillon

3 aardappelen, geschild, in blokjes

250 g gerookte kip, in plakjes

zout, peper

4 el crème fraîche

2-3 el fijngesneden koriander of (blad)peterselie

Bereidingswijze: Verwarm de boter en bak hierin de prei en bleekselderij circa 5 min. op zacht vuur zonder te laten kleuren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de aardappelen erdoor en kook de soep op zacht vuur circa 20 min. Pureer de soep met een staafmixer, verwarm hem opnieuw en voeg de kip toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de crème fraîche met de kruiden en serveer dit op de soep. Serveer er (volkoren)brood bij.

Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 385 kcal p.p. (met 50 g brood)

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie Peter Kooijman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden