null Beeld

Aardappelgratin

Bijgerecht voor 6 personen


Benodigdheden:

  • 1-1¼ kg aardappelen, geschild
  • zout, peper
  • 1-1¼ dl slagroom
  • 100 g gruyere, in plakjes

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar. Laat ze uitdampen en snijd ze in stukjes.
  2. Meng aardappelen, slagroom en zout en peper naar smaak. Schep dit in een ovenschaal.
  3. Leg de plakjes kaas op de aardappelen en gratineer het gerecht circa 20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Bereidingstijd: circa 30 min.Oventijd: circa 20 min. Circa 285 kcal p.p.


Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.



Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden