null Beeld

Abonneecadeau editie 3: een literatuurpakket van Uitgeverij Orlando

Omdat we zo blij zijn met onze lezeressen, verloten we elke week mooie prijzen onder onze trouwe abonnees. Deze week is dat – tromgeroffel – 5x een literatuurpakket van Uitgeverij Orlando t.w.v. € 67,50.

De 5 gelukkige winnaars van dit abonneecadeau zijn:

  • Gina uit Waarland
  • Willemieke uit Schoonhoven
  • M. uit Houten
  • Ria uit Kamperland
  • E. uit Geldrop

Ben jij een van de gelukkigen? Dan krijg je je cadeau ergens in de komende weken thuisgestuurd. Correspondentie over de identiteit van de winnaars is in verband met de privacywetgeving helaas niet mogelijk.

null Beeld

Het boekenpakket bestaat uit:

Muriel Spark - De beste jaren van juffrouw Brodie

Voor de eigenzinnige Jean Brodie zijn haar jaren als schooljuf op een meisjesschool in Edinburgh onmiskenbaar haar beste jaren. Ze is hartstochtelijk toegewijd aan haar onorthodoxe onderwijsmethoden en — het belangrijkste — aan ‘haar meisjes’. Juffrouw Brodie brengt haar uitverkoren 6 leerlingen niet alleen traditionele schoolkennis bij, maar onderricht hen vooral in wereldse zaken als liefde, kunst en politiek.

Angela Carter - Circusnachten

Aan het einde van de 19e eeuw, een bewogen tijdperk van vervlogen dromen en nieuwe hoop, vertelt trapeze-artieste Fere haar levensverhaal aan journalist Jack Walser. Hoe zij gevonden werd door de hoer Lizzie en opgroeide in een bordeel, hoe haar vleugels groeiden en zij leerde vliegen.

Virginia Woolf - Orlando

‘Te lang voor een grap, te frivool voor een serieus boek,’ zo noemde Virginia Woolf Orlando. Ze schreef de roman in 1928, in een periode dat zij een hartstochtelijke relatie heeft met de eigenzinnige schrijfster Vita Sackville-West. De jonge dichter wordt in Engeland geboren tijdens de heerschappij van koningin Elisabeth, met wie hij in zijn jonge jaren een korte affaire heeft. Na haar dood wordt Orlando de minnaar van een Russische prinses. In de winternacht waarin zij samen zouden weglopen, komt zij echter niet opdagen en treedt er een plotse hevige dooi in. Na een lange slaap – op dat moment verblijft hij in Istanbul – ontwaakt Orlando als vrouw en sluit zij zich aan bij een groep rondtrekkende zigeuners.

Wil je meer informatie over de boeken van Uitgeverij Orlando? Klik hier.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden