null Beeld

Acteur Abbie Chalgoum maakt treffende video voor Bilal Wahib en Oussama Ahammoud

Acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud, bekend van de serie Mocro Maffia, liggen onder vuur nadat ze dinsdag tijdens een livestream op Instagram een vermoedelijk minderjarige jongen hebben gevraagd om tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien. De politie is een onderzoek gestart.

Bilal Wahib is dinsdag opgepakt door de zedenpolitie en ook Oussama Ahammoud zou zich later bij het politiebureau gemeld hebben.

Samenwerkingen stopgezet

Wahibs platenlabel maakte al snel bekend dat ze de samenwerking met de artiest stoppen en ook RTL zegt geschrokken te zijn van de beelden en het onderzoek van de politie af te wachten. Bilal zou vanavond te zien zijn in Rooijakkers over de vloer, maar deze uitzending is voorlopig geschrapt. De managers van Wahib hebben nog niet gereageerd.

Video voor Bilal Wahib en Oussama Ahammoud

Meteen na de livestream kregen de twee al veel over zich heen. De meeste reacties zijn niet mild, maar er zijn toch ook mensen die een zinvolle boodschappen hebben voor de twee acteurs. Acteur Abbie Chalgoum deelde bijvoorbeeld op Twitter een videoboodschap voor de twee acteurs waarin hij zegt: “Waarom? (…). Jullie zijn hier verantwoordelijk voor. Voor zijn pijn, zijn leed nu. Hij moet het nu gaan doorstaan. Een kind.”

Verantwoorden

De acteur gaat verder: “ Zijn jullie gestoord geworden? Waarvoor? Er volgt politieonderzoek, en terecht. Jullie moeten jullie verantwoorden. Die jongen moet ermee leren leven.” Zuchtend vertelt hij dat hij hoopt dat de jongens in de toekomst hun carrière, waar ze zo hard voor hebben gewerkt, terugkrijgen. “Maar nu even pauze. Even aandacht voor die jongen. Excuses aanbieden, de hoofden van hun moeders kussen. Vergeving vragen. Want dit kan niet. Dit mag niet. Punt”, sluit hij af.

Bilal Wahib heeft woensdag aan het begin van de avond in een verklaring via zijn advocaat laten weten dat hij "vreselijk veel spijt’ heeft. "Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap." Zijn advocaat vult aan: "Hij is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten. Vanavond wordt hij opnieuw verhoord en wordt besloten of hij de nacht op het politiebureau moet doorbrengen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden