Hamsters Beeld Getty Images
HamstersBeeld Getty Images

Niet zo lief

Adviesorgaan waarschuwt: zet hamsters (ondanks die schattige kerstreclame) níet bij elkaar

Je hebt ’m vast wel voorbij zien komen: de o zo schattige kerstreclame van Albert Heijn. De commercial gaat over twee hamsters die verliefd worden en uiteindelijk samen kerst vieren. Maar hoe lief dat ook lijkt, zet hamsters vooral níet zomaar bij elkaar.

Demi SchoenmakersGetty Images

Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het LICG in een Facebook bericht.

Hamsters zijn einzelgängers

Mocht je jouw hamster ook een gezellige en romantische kerst wensen, zet ’m dan niet gelijk bij een andere hamster in het hok. Dat zou voor een bloederig tafereel kunnen zorgen. Zo liefdevol als de hamsters in de supermarktreclame met elkaar omgaan, zo gaat dat in werkelijkheid helaas niet altijd.

Dodelijke afloop

“Vrijwel alle hamsters leven van nature alleen” legt het LICG uit in een bericht op Facebook. “Twee hamsters zomaar bij elkaar zetten kan tot vechten leiden” Dat geldt ook voor een mannetje en een vrouwtje samen.

Ben je ervan overtuigd dat de hamsters elkaar leuk vinden? “Dan weet je vrij zeker dat je na 3 weken een nestje kunt verwachten...” Hou daar dus ook rekening mee. Een hamster krijgt vijf tot acht jongen.

Impulsaankoop

Naast dat je hamsters niet zomaar bij elkaar moet zetten, waarschuwt het LICG ook voor impulsaankopen. Veel mensen zien de reclame en willen ineens ook graag een hamster. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Neem alleen een huisdier als dit een weloverwogen beslissing is en lees je goed in. “En laat je door deze reclame niet verleiden tot een impulsaankoop.”

Bron: LICG, Facebook, YouTube

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden