null Beeld

Afvallen? Ga eens lekker in bad

Geweldig nieuws als je liever lui dan moe bent: uit Brits onderzoek blijkt dat je met een uurtje badderen 126 calorieën verbrandt. Ter vergelijking: dat is wat je verbruikt tijdens een wandeling van een half uur. En het heeft nog meer gezondheidsvoordelen…

Elselien van Dieren

De Britse onderzoeker Steve Faulkner vergeleek het energieverbruik van inactieve mannelijke proefpersonen die wél en geen heet bad (40 graden) namen. En de heren die dus een uurtje gebadderd hadden, verbrandden gemiddeld 126 calorieën extra.

Diabetes

En dat is niet het enige voordeel, een warm bad kan ook een gunstig effect hebben op de bloedsuikerspiegel – wat de kans op diabetes verkleint. Mannen die na het eten in bad stapten, hadden een lagere bloedsuikerpiek dan de heren die een uur lang gingen fietsen. De onderzoeker denkt dat er door de warmte van het bad proteïnen geactiveerd worden, die de bloedsuikerspiegel lager houdt. Faulkner gaat nu onderzoeken of een warm bad ook gezondheidsvoordelen heeft voor mensen die al diabetes hebben.

Man vs. vrouw

Onderzoeker Faulkner heeft zijn testen (nog) niet op vrouwelijke proefpersonen toegepast, maar we vermoeden dat de gezondheidseffecten hetzelfde zullen zijn. Bovendien willen we het met alle liefde uitproberen...

Meer weten? Klik hier.

VIDEO: Zo voorkom je dat een shampoofles gaat lekken in je tas.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan opLibelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: NHS, Margriet. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden