null Beeld

Agent adopteert jongen die hij na zware mishandeling redde

Jody Thompson heeft voor zijn werk bij de politie al tientallen zaken van kindermisbruik voorbij zien komen. Geen van deze zaken zal hij ooit vergeten, maar toch is er één zaak die een speciaal plekje in zijn hart heeft.

Erandi Godinez

Het is april 2015 als Jody Thompson op weg naar zijn werk in Oklahoma een oproep krijgt van kindermisbruik. Hij besluit om zijn uniform achterwege te laten en direct naar het adres te rijden. Wat hij daar aantreft, breekt zijn hart.

Brok in keel

In de woning is een ondervoede jongen, John van slechts 8 jaar, ondergedompeld in een vat koud water en zijn handen vastgebonden. Thompson krijgt een brok in zijn keel als hij ziet dat de jongen niet één plekje op zijn lichaam heeft waar geen blauwe plek of schaafwonden zit.

Kinderbescherming

Nadat Thompson de kleine jongen in een deken heeft gewikkeld, neemt hij hem mee naar de kinderbescherming waar foto’s van hem worden genomen. Wanneer ze daar klaar zijn brengt hij John naar het ziekenhuis. Wanneer hij de jongen in het ziekenhuis ziet liggen neemt een vaderlijk gevoel het van hem over.

Adoptie

''Toen John werd opgenomen op de intensive care, wachtte ik de hele nacht. Ik had hem gezien in dat akelige huis, trillend en met zijn handen vastgebonden, drijfnat en verward. Ik wist dat ik pas tevreden en gerust zou zijn als dat kind bij me was." De volgende dag neemt Thompson contact op met een adoptiebureau en meldt hij zich aan als adoptieouder. Een week later krijgt de kleine John een nieuw huis én een nieuwe familie. ''Ik had op dat moment twee zonen thuis, één van vijftien en één van acht. Toen ik met John thuiskwam, wisten mijn zonen en mijn vrouw van niets. Maar ze vertrouwden erop dat wat ik deed juist was, nog voor ze wisten wat er was gebeurd.''

Zusje

Niet veel later adopteerden de Thompsons ook het jongere zusje van John, Paizley. Het meisje werd in de gevangenis geboren en de Thompsons aarzelden geen moment om haar ook te adopteren. ''Ik had nooit van een groot gezin gedroomd, maar God had duidelijk andere plannen met mij'', zegt agent Thompson.

Rechtszaak

Hoewel de biologische ouders afstand deden van hun ouderlijke rechten op John, weigerden ze hetzelfde te doen voor hun dochter. Dit leidde uiteindelijk tot een proces, waarin John getuigde in het voordeel van zijn nieuwe gezin. Pas in februari dit jaar kregen de Thompsons de toelating ook Paizley te adopteren.

Mededogen

John is intussen tien en doet het bijzonder goed op school. ''Die jongen is zo veerkrachtig. We hebben moeilijke tijden gekend, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Wat ik heb geleerd? Dat je altijd mededogen moet hebben, je weet nooit wat je pad kruist.''

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: CBS News. Beeld: KIJK

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden