null Beeld

Agent redt meisje (5) en ziet haar 18 jaar later afstuderen

Josibel Aponte (23) was pas 5 jaar oud toen ze door een agent uit een brandend gebouw werd gered. Nu, 18 jaar later, heeft ze haar redder uitgenodigd voor haar diploma-uitreiking. “Hij is mijn beschermengel.”

Elselien van Dieren

In juni 1998 brak er een enorme brand uit in het appartement waar de Amerikaanse Josibel destijds woonde. Agent Peter Getz kreeg het meisje in zijn handen geduwd door de brandweerlieden die meteen het brandende gebouw weer indoken.

Een hartstilstand

Josibel had op dat moment een hartstilstand en agent Peter besloot niet op een ambulance te wachten. “We waren een paar straten van het ziekenhuis vandaan en we hadden geen tijd te verliezen”, vertelt Peter aan Fox.

Reanimeren

De agent stapte met het meisje bij een andere agent in de auto en terwijl ze naar het ziekenhuis reden, reanimeerde hij Josibel op de achterbank van de auto. “Op het moment dat we bij de eerste hulp aankwamen was Josibel weer een beetje bij en het lukte de doktoren om haar weer helemaal terug te krijgen.”

null Beeld

Josibel en Peter tijdens haar diploma-uitreiking.

Teddybeer

Het ongeluk had zoveel indruk gemaakt op de agent, dat hij Joseline later opzocht in het ziekenhuis terwijl ze herstelde van derdegraads brandwonden en het inademen van rook. Peter gaf Josibel een teddybeer die ze al die jaren bewaard heeft. “Die beer is heel speciaal voor me.”

LEES OOK: POES REDT BAASJE NET OP TIJD UIT BRANDEND HUIS

De foto

Hoewel Peter inmiddels met pensioen is, heeft hij het leven van Josibel altijd vanaf een afstandje gevolgd. Toen Josibel zichzelf 2 jaar geleden googelde, vond ze de foto van haar en de agent tijdens de brand. Ze besloot Peter op ze sporen om hem te vragen hoe hij het ongeluk had ervaren. “Ik wist helemaal niet wat er precies gebeurd was”, aldus Josibel.

Kippenvel

Sinds die dag hebben de twee contact gehouden en afgelopen dinsdag was Peter bij haar diploma-uitreiking. Peter: “Het geeft me kippenvel om te zien waar ze nu is, terwijl we haar bijna waren verloren.”

LEES OOK:

Bron: Fox.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden