null Beeld

Agenten boos om serie ‘Flikken Rotterdam’

De populaire politieserie 'Flikken Maastricht' krijgt een spin-off: 'Flikken Rotterdam'. Rotterdamse agenten zijn daar niet blij mee...

Laudine Schuurman

De serie, waarvan de cast in september bekend wordt gemaakt, wordt geregisseerd door Victor Reinier. Maar agenten uit de havenstad zijn er minder blij mee: ze zijn boos omdat korpsleiding wél geld investeert in de nieuwe serie en niet in haar eigen personeel. "We zijn keihard bezig met de strijd voor een betere cao en dan gaat de politie doodleuk een tv-serie sponsoren, die producent Eye-works bakken met geld oplevert", zegt een politieman. "Laat de politie investeren in haar personeel en niet in een commercieel project."

Onzekerheid

De politievakbond sluit zich daar volledig bij aan. "Als gevolg van de reorganisatie is het ziekteverzuim bij de politie enorm hoog. Veel mensen zitten in onzekerheid. Leg hier de prioriteit en niet bij een tv-serie", reageert woordvoerder Leen Spoor fel.

Lees ook: Angela Schijf: "Ik ben meer de girl next door"

Angst

Er heerst veel angst onder de agenten om kritisch te zijn op de nieuwe serie. "Het kan me mijn baan kosten", zegt een van de agenten. "We worden geacht onze mond te houden en niemand durft iets te zeggen uit angst een treetje lager of op straat te belanden. Maar het moet maar eens naar buiten." Het is nog onduidelijk of er agenten zullen worden vrijgemaakt voor opnamen van Flikken Rotterdam. "Als dat zo is, dan zou dat niet goed zijn," zegt Albert Springer van de politievakbond. "Je moet belastinggeld niet gebruiken voor amusementstelevisie."

Vrijwillig

"Wij herkennen ons niet in het negatieve beeld", reageert een woordvoerder van de politie. "We zien kans om de Rotterdamse politie op de kaart te zetten. Er zijn collega's die wel heel enthousiast zijn. En zij die eraan meewerken, doen dat op vrijwillige basis."

Lees ook: Deze Rotterdammer inspireert mensen wereldwijd afval te rapen

Enthousiast

Burgemeester Aboutaleb is in ieder geval enthousiast. "Het klopt. Flikken komt naar Rotterdam," roept hij enthousiast in onderstaand promotiefilmpje:

Bron: AD.nl. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden