Paaseitjes Beeld Getty Images
PaaseitjesBeeld Getty Images

Aha! Dit gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes

Hoewel je je de afgelopen tijd misschien wel tonnetje rond hebt gegeten aan paaseitjes, zijn er nog héle voorraden van het snoepgoed over. Na Tweede Paasdag worden de eitjes meestal niet meer verkocht in de supermarkt, maar wat gebeurt er dan met alle niet-verkochte paaseitjes?

Yasmine EsserGetty Images

RTL Z wilde weten of de paaseitjes worden weggegooid of een jaartje worden bewaard en deed een rondgang langs verschillende fabrikanten en supermarkten. Conclusie: allebei de aannames zijn niet waar.

Weggooien of bewaren?

Supermarkten en fabrikanten bewaren de eitjes eigenlijk nooit een jaar. Een woordvoerder van het Zwitserse chocolademerk Lindt legt uit waarom dat niet gebeurt: "We werken met verse producten en de kwaliteit neemt af als de eitjes te lang bewaard worden."

Een goede reden dus om de eitjes die je zelf nog over hebt, zo snel mogelijk op te eten, vinden wij. Maar dat geeft natuurlijk nog steeds geen antwoord op de vraag wat er dan wel met alle overgebleven paaseitjes wordt gedaan.

Geen verspilling

Uit de rondgang van RTL Z blijkt dat fabrikanten en supermarkten een paar dingen doen met hun overgebleven paaslekkernijen. Een van de opties is verkopen met korting. Een andere oplossing is weggeven aan de voedselbank.

Tot slot kan er worden gekozen voor het omsmelten van de chocolade. Dan worden chocolade-eitjes bijvoorbeeld gebruikt in gebak. Van voedselverspilling is dus gelukkig geen sprake: de niet-verkochte paaseitjes worden níet weggegooid.

Weet jij niet wat je moet doen met alle overgebleven chocolade eitjes? Wij zetten 8 opties voor je op een rij.

Bron: RTL Z

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden