Ali B. legt per direct werkzaamheden neer: ‘Valt hem zwaar’ Beeld ANP /  ANP
Ali B. legt per direct werkzaamheden neer: ‘Valt hem zwaar’Beeld ANP / ANP

Ali B. legt per direct werkzaamheden neer: “Valt hem zwaar”

Nadat de aflevering van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen The voice of Holland donderdag werd uitgezonden, liet Ali B. (40) al snel van zich horen. De rapper schreef op Instagram dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen aan zijn adres. SPEC., het bedrijf waarvan hij partner is én ook als artiest staat ingeschreven, laat vandaag weten dat de beschuldigingen hem dusdanig zwaar vallen, dat hij per direct zijn werkzaamheden laat vallen.

Beschuldigingen The Voice

Erandi GodinezANP / ANP

SPEC. werd in 2000 opgericht door de vrouw van Ali, Breghje Kommers. Zij runt het bedrijf inmiddels al een paar jaar samen met Frank Barendse. Ali is, zoals veel andere artiesten, bij het bedrijf onder contract, maar is daarnaast ook partner in de onderneming.

In afwachting van onderzoek OM

In een verklaring laat SPEC. weten dat hij daar per direct mee stopt, in afwachting van het onderzoek van het OM. “De uitzending van BOOS van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons”, zo schrijft het bedrijf. “Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken.”

“Focus ligt op gezin”

Het tweede deel van de verklaring richt zich met name op Ali. “De aflevering heeft ook veel impact op Ali en zijn gezin. Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk wordt veroordeeld, valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC. voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn. Ali zal zich focussen op zijn gezin en zich voorlopig verder van commentaar onthouden.”

Beschuldigd van verkrachting

In de aflevering van BOOS wordt Ali beschuldigd van verkrachting. Daarnaast is er ook aangifte tegen hem gedaan. Ook doen verschillende oud-kandidaten en medewerkers van The voice of Holland melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali.

Bron: Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden