null Beeld

Alle scholen, horeca en sportclubs dicht vanwege coronacrisis

Alle scholen, horeca en sportclubs in Nederland gaan dicht tot en met 6 april om verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Eet- en drinkgelegenheden zullen vanaf maandag 15 maart 18.00 uur hun deuren moeten sluiten.

Daphne Dorgelo

Die ingrijpende maatregelen werden bepaald tijdens een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, de Federatie Medisch Specialisten (FMS), organisaties van ziekenhuizen en het RIVM. Tijdens een persconferentie om 17:30 werd dit bevestigd.

Scholen

Basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en hbo-opleidingen én kinderopvangverblijven gaan allemaal dicht tot en met 6 april. Dat hebben de betrokken ministers vanmiddag na telefonisch overleg afgesproken en werd bevestigd tijdens een persconferentie. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven.

Horeca

Afgelopen weekend waren de horecagelegenheden nog steeds veelbezochte plekken waardoor duidelijk werd dat men de nodige maatregelen niet serieus nam. Cafés, restaurants en sportkantines worden daarom gesloten vanaf zondag 15 maart 18:00, besluit het kabinet.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden