null Beeld

Alles wat je dacht over voorspel blijkt niet te kloppen

Is voorspel iets wat vooral vrouwen willen? En word je er meer opgewonden door, waardoor de kans op een orgasme groter is? Niet dus. Althans, als we nieuw onderzoek moeten geloven.

Helene van Santen

Het is een oud vooroordeel: mannen houden van sex om de sex, terwijl het bij vrouwen vooral gaat om de gevoelens en romantiek. Maar daar klopt volgens 2 nieuwe onderzoeken helemaal niets van.

Seksuele verlangens

De wetenschappers van het eerste onderzoek ondervroegen 152 koppels over hun seksuele verlangens en wat zij dachten dat de verlangens van hun partners zijn. Het ging met name om de lengte van het voorspel en de sex zelf. Wat bleek? Vrouwen en mannen vinden dat voorspel even lang zou moeten duren. Zij geven allebei de voorkeur aan 18 minuten. (Er is helaas niet onderzocht wat ze dan precies in die 18 minuten willen doen.) Opvallend is dat de vrouwen dáchten dat hun mannen minder tijd aan voorspel wilden besteden, dan ze daadwerkelijk wilden. Mannen houden dus net zoveel van voorspel als wij!

LEES OOK: HET BEWIJS: VAN MEER SEX WORD JE VRUCHTBAARDER

Orgasme

Het idee dat vrouwen makkelijker een orgasme bereiken als ze uitgebreid voorspel hebben gehad, klopt ook al niet. Dat blijkt uit een ander onderzoek, dat werd uitgevoerd in Tsjechië. Voor dit onderzoek werden 2.360 vrouwen ondervraagd over hoe vaak ze een orgasme kregen, hoeveel tijd ze besteedden aan voorspel en hoeveel aan sex. De kans op een orgasme bleek wel samen te hangen met de lengte van de vrijpartij, maar niet met die van het voorspel.

Hoogtepunt

Hoe lang je dan 'moet' sexen voor een orgasme? Van de vrouwen die tussen de 1 en 10 minuten sex hadden, gaf 50% aan meestal klaar te komen tijdens de sex. Onder vrouwen bij wie de vrijpartij tussen de 11 en 20 minuten duurde, steeg dit percentage naar 62%. Van de vrouwen die meer dan 20 minuten de liefde bedreven met hun partner, kwam maar liefst 72% meestal tot haar hoogtepunt. Vrouwen willen dus net zo lang sexen als mannen!

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Liefdes- en passievlogger Guusje vertelt hoe je je liefdesbatterij weer oplaadt.

Bron: EliteDaily. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden