null Beeld

‘Als forens verbrand je 324 calorieën’

VrouwOnline.nl

Dat is vergelijkbaar met veertig minuten rennen op een loopband of de hoeveelheid calorieën in twee chocoladekoekjes.

Goed nieuws voor iedereen die aan haar of zijn conditie wil werken. Door te pendelen verbrand je gemiddeld zo'n 324 calorieën per dag. Dat is vergelijkbaar met veertig minuten rennen op een loopband of de hoeveelheid calorieën in twee chocoladekoekjes.

Volgens een onderzoek van een Britse fitnessketen verbranden forensen per trip steeds 162 calorieën. De gemiddelde lengte van een rit naar het werk bedraagt in Groot-Brittannië 28,46 minuten, zo meldt de Telegraph.

Vrouwonline geeft tips voor de forenzen die hun reistijd nuttig willen besteden.

1. Bilspieren trainen

Tijdens de rit naar het werk staan forensen 9,62 minuten rechtop, blijkt uit het onderzoek. Tijdens het staan of zitten kun je prima bilspieroefeningen doen, denk aan je bilspieren aanspannen. Knijp je billen samen en houd dat 20 tellen vast. Probeer dit gedurende de dag, dus bijvoorbeeld als je eenmaal op je werk bent, minimaal tien keer te doen.

2. Trap nemen

Gemiddeld beklimmen forenzen tijdens hun rit naar het werk zestien trappen. De trap nemen bij het (metro-, trein-, tram- of bus)station is goed voor je conditie. Ook een goede manier om de billen te trainen.

3. Wandelen

Forenzen wandelen per rit gemiddeld 11,33 minuten. Probeer ook eens aan snel wandelen te doen. En wat dacht je van je dat sprintje om nog net de trein, metro, tram of bus te halen? Ook goed voor de conditie.

4. Buikspieroefeningen doen

Ga zitten op het puntje van je stoel. Til een been op en houd deze 30 seconden ongeveer twee centimeter boven de vloer. Wissel daarna naar je andere been. Trek tijdens de oefening je navel in. Ga per been voor vijf herhalingen. Voor een iets zwaardere variant til je beiden benen tegelijk van de vloer. Let er hierbij op dat je de rug niet hol trekt. Kijk hier voor meer tips.

Meer weten over het onderzoek? Kijk dan op NU.nl.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden